Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Mustaherukka-ahvenet





  • noin 150 g ahvenfileetä/ruokailija
  • vehnäjauhoja
  • suolaa ja hyppysellinen valkopippuria
  • voita paistamiseen

    Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat tai perunasose.

    Kastike:

  • 3 1/2 dl mustaherukoita
  • 1 1/2 dl vettä
  • 125 g voita
  • 2 1/2 rkl sokeria
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • suolaa ja mustapippuria

    1. Keitä mustaherukoita vedessä, kunnes ne ovat rikkoutuneet. Kaada neste siivilän läpi kulhoon ja purista mustaherukat nesteeseen, eli painele niitä kauhan avulla, kunnes siivilässä on jäljellä enää kuivahkoa massaa.
    2. Kuumenna mustaherukkaliemi uudelleen liedellä. Vatkaa joukkoon voi pienissä erissä. Lisää sokeri ja soijakastike, suolaa tarvittaessa sekä aavistus mustapippuria.
    3. Valmista ahvenfileet kääntelemällä niitä vehnäjauhoissa, jotka olet maustanut suolalla ja valkopippurilla. Sulata pannulla voi ja paista muutama filee kerrallaan kauniin kullankeltaiseksi molemmin puolin.

    Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Mausta sose esimerkiksi teelusikallisella raastettua sitruunan kuorta.

    Kirpeänmakea mustaviinimarjakastike sopii erinomaisesti myös lihan ja erityisesti riistan kastikkeeksi.

    © Kainuu à la carte




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690096
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net