Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Parsa-ahven





  • 1 nippu vihreää parsaa (noin 20 tankoa)
  • 8 ahventa nyljettyinä
  • korppujauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria

    Sitruunavoikastike:
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 160 g voita pieninä kuutioina

1. Kuori parsat ohuesti ja nosta ne odottamaan kevyesti sitruunamehulla maustettuun veteen.

2. Pyörittele nyljetyt ahvenet korppujauhoissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista ahvenet keskilämmöllä paistinpannussa molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta ne uunivuokaan ja 80-asteiseen uuniin odottamaan.

3. Kiehauta suolalla maustettu vesi niin suuressa kattilassa, että parsat mahtuvat sinne poikittain tai käytä parsakattilaa. Keitä parsoja miedolla lämmöllä 12–15 minuuttia.

4, Tee sillä aikaa sitruunavoikastike: Keitä suolalla ja pippurilla maustettua sitruunamehua kokoon niin, että jäljellä on vain ruokalusikallinen nestettä. Pienennä lämpö minimiin ja nosta kattila hetkeksi pois liedeltä. Pudota kattilaan muutama voinokare kerrallaan ja vatkaa ne nesteen sekaan.

5. Nosta kattila haalealle liedelle ja vatkaa vielä, kunnes kastike on kuohkeaa. Älä missään tapauksessa enää keitä kastiketta, sillä silloin se juoksettuu. Jos kastike tuntuu liian haalealta, vatkaa siihen hetkeä ennen tarjoamista 2–3 rkl kuumaa kasvislientä tipoittain. Kastike kuuluu tarjota haaleana, ei kuumana.

6. Kun parsat ovat kypsiä, nosta ne puhtaan liinan päälle hetkeksi, jotta liika kosteus imeytyy niistä pois. Nosta lämmitetyille lautasille parsatankoja, kaksi paistettua ahventa ja päälle kuohkeaa kastiketta.

Ruokajuomana on kivennäisvesi tai olut parhaimmillaan.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690106
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net