|
|
|
 | Parsa-ahven

- 1 nippu vihreää parsaa (noin 20 tankoa)
- 8 ahventa nyljettyinä
- korppujauhoja
- suolaa
- valkopippuria
Sitruunavoikastike:
- 1/2 dl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 160 g voita pieninä kuutioina
1. Kuori parsat ohuesti ja nosta ne odottamaan kevyesti sitruunamehulla maustettuun veteen.
2. Pyörittele nyljetyt ahvenet korppujauhoissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista ahvenet keskilämmöllä paistinpannussa molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta ne uunivuokaan ja 80-asteiseen uuniin odottamaan.
3. Kiehauta suolalla maustettu vesi niin suuressa kattilassa, että parsat mahtuvat sinne poikittain tai käytä parsakattilaa. Keitä parsoja miedolla lämmöllä 12–15 minuuttia.
4, Tee sillä aikaa sitruunavoikastike: Keitä suolalla ja pippurilla maustettua sitruunamehua kokoon niin, että jäljellä on vain ruokalusikallinen nestettä. Pienennä lämpö minimiin ja nosta kattila hetkeksi pois liedeltä. Pudota kattilaan muutama voinokare kerrallaan ja vatkaa ne nesteen sekaan.
5. Nosta kattila haalealle liedelle ja vatkaa vielä, kunnes kastike on kuohkeaa. Älä missään tapauksessa enää keitä kastiketta, sillä silloin se juoksettuu. Jos kastike tuntuu liian haalealta, vatkaa siihen hetkeä ennen tarjoamista 2–3 rkl kuumaa kasvislientä tipoittain. Kastike kuuluu tarjota haaleana, ei kuumana.
6. Kun parsat ovat kypsiä, nosta ne puhtaan liinan päälle hetkeksi, jotta liika kosteus imeytyy niistä pois. Nosta lämmitetyille lautasille parsatankoja, kaksi paistettua ahventa ja päälle kuohkeaa kastiketta.
Ruokajuomana on kivennäisvesi tai olut parhaimmillaan.
|
|  |
|
|
|
|
2690106 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|