Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Tomaattiahvenet





  • 300 g ahvenfileitä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria
  • 4–5 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 150 g suolasieniä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 7 dl vahvaa kalalientä
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 maustekurkkua
  • 2 rkl kaprista liemineen
  • muutama tuore timjamin lehti

    Tarjoiluun:
  • paahdettua kokojyväleipää
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 3/4 dl ruohosipulisilppua

1. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Anna niiden maustua 30 minuuttia.
2. Leikkaa tomaatteihin pienet ristiviillot ja upota ne 5 sekunniksi kiehuvan kuumaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmällä juoksevalla vedellä. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja irrota valkoinen kova kantaosa. Paloittele.
3. Kuori ja silppua sipuli, huuhtele tai ryöppää suolasienet tarvittaessa.
4. Kuumenna öljy kattilassa, lisää tomaattipalat, sipuli- ja sienisilput. Kypsennä 2 minuuttia koko ajan käännellen. Lisää tomaattipyree, kalaliemi ja sokeri kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
5. Suikaloi maustekurkku ja lisää suikaleet, kapris sekä ahvenfileet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja siirrä kattila liedeltä. Anna muhia 5 minuuttia. Mausta timjamilla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
6. Paahda leipäviipaleet ja leikkaa ne kolmioiksi.

Tarjoa smetanan ja ruohosipulisilpun kanssa.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2692736
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net