|
|
|
 | Jussin tulinen kalakeitto
- 300 g nahatonta kuha-, ahven tai nahallista siikafileetä
- 250 g kuorittuja katkarapuja
- 250 g tölkkisimpukoita
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 1 kanaliemikuutio
- 1 kalalemikuutio
- 3 rkl sitruunanmehua
- 2 tl chilijauhetta
- 3 tuoretta vihreää chiliä
- muutama sitruunamelissan varsi
- 3 rkl korianterisilppua
- 1-2 tl currya
1. Pane kattilaan 1 ½ litraa vettä, kuumenna ja lisää kana- ja kalaliemikuutiot.
2. Lisää chilipulveri, yrtit ja suikaloitu kala. Anna hautua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
3. Lisää katkaravut ja simpukat. Anna kuumentua, mutta älä kiehuta, etteivät katkaravut ja simpukat sitkisty.
Tarjoa esim. öljyllä ja valkosipulilla maustetut, lämpimän patongin kanssa.
Lähde H.S. 1997
|
|  |
|
|
|
|
2690086 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|