Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Ahvenfileitä vermuttikastikkeessa



(neljälle)

  • 600 g ahvenfileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 3 dl kalalientä
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • ½ dl kuivaa vermuttia
  • 1 dl kermaa
  • 50-100 g voita
    (suolaa, valkopippuria)

1. Valmista ensin kalaliemi. Parhaan liemen saat kalan perkeistä tai pikkukaloista keittämällä niitä hiljaa poreillen sipulilla, kokonaisilla maustepippureilla ja porkkanalla maustetussa liemessä.
Käytä kalaliemeen hyvin vähän suolaa, sillä suolan maku voimistuu, kun lientä keitetään myöhemmin kokoon.
2. Ripottele ahvenfileille kevyesti suolaa ja kääri ne rullalle (voit kiinnittää rullat tikuilla). Aseta kalarullat tiiviisti vieretysten laakeaan kattilaan tai paistokasariin. Kaada päälle siivilöity kalaliemi ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti. Nosta kalat reikäkauhalla lautaselle, poista tikut ja pidä peitettyä kalavatia lämpimänä 100-asteisessa uunissa.
3. Siivilöi keitinliemi, lisää vermutti ja keitä hyvällä lämmöllä, kunnes lientä on jäljellä noin 2 dl. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä nokareina. Älä keitä enää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Valele kastiketta kaloille ja tarjoa loppu kastike erikseen.

Tarjoa lisänä samalla vadilla tai erikseen kasviksia, esim. kuorituista siemenettömistä tomaatteista leikattuja kuutioita ja parsaa.
Kalavadin koristeena voi käyttää myös isoja katkaravunpyrstöjä ja kirvelinoksia.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690113
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net