|
|
|
 | Lämminsavustetut yrttiahvenet
- 150 g ahvenfilettä ruokailijaa kohti
- valkopippuria myllystä
- merisuolaa myllystä
Yrttikuorrutus:
- 1 dl basilikan lehtiä
- 1 dl persiljaa
- ruohosipulia
- 1 dl parmesanjuustoraastetta
- ½ dl öljyä
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 2 tl tasaista Dijon-sinappia
- valkopippuria myllystä
- merisuolaa myllystä
1. Hienonna kaikki yrtit tehosekoittimessa suolan kanssa hienoksi. Lisää parmesanjuusto, murskattu valkosipuli ja sinappi. Lisää öljy tasaisena nauhana ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
2. Poista ahvenfileistä kylki- ja keskiruodot. Mausta vatsapuolelta fileet pippurilla ja suolalla. Sivele fileiden pintaan yrttitahnaa ja nostele kalat savustuspönttön ritilälle. Esim. öljyllä sivelty katiska- minkkiverkko estää pienempienkin fileiden putoamaisen läpi.
3. Suorita savustus laitteesi vaatimalla tavalla. Muista että ahvefileet savustuvat ja kypsyvät herkästi.
4. Tarjoa Yrttiahvenfileet uusien perunoiden ja sinappikastikkeen kanssa.
|
|  |
|
|
|
|
2692716 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|