Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Lämminsavustetut yrttiahvenet




  • 150 g ahvenfilettä ruokailijaa kohti
  • valkopippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

    Yrttikuorrutus:
  • 1 dl basilikan lehtiä
  • 1 dl persiljaa
  • ruohosipulia
  • 1 dl parmesanjuustoraastetta
  • ½ dl öljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 2 tl tasaista Dijon-sinappia
  • valkopippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

1. Hienonna kaikki yrtit tehosekoittimessa suolan kanssa hienoksi. Lisää parmesanjuusto, murskattu valkosipuli ja sinappi. Lisää öljy tasaisena nauhana ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
2. Poista ahvenfileistä kylki- ja keskiruodot. Mausta vatsapuolelta fileet pippurilla ja suolalla. Sivele fileiden pintaan yrttitahnaa ja nostele kalat savustuspönttön ritilälle. Esim. öljyllä sivelty katiska- minkkiverkko estää pienempienkin fileiden putoamaisen läpi.
3. Suorita savustus laitteesi vaatimalla tavalla. Muista että ahvefileet savustuvat ja kypsyvät herkästi.
4. Tarjoa Yrttiahvenfileet uusien perunoiden ja sinappikastikkeen kanssa.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2692716
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net