Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Ahven-sienirisotto





  • 6 dl kalalientä
  • 1 dl kuivattuja sieniä esim. tatteja
  • rypsiöljyä
  • 3 dl risottoriisiä (abrorio tai carnaroli)
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa, valkopippuria
  • 1 dl tuoretta parmesaanijuustoraastetta
  • nokare voita
  • 300-400 g ruodotonta kalaa kuutioina maun mukaan (lohta, kuhaa, ahventa)
  • tillihakkelusta koristeluun

1. Kiehauta kalaliemi. Pane kuivatut sienet siihen likoamaan.
2. Kuullota sipulia öljyssä, lisää riisi ja jatka kuullottamista kunnes se on läpikuultavaa. Jos käytät tuoreita sieniä lisää ne tässä vaiheessa ja jatka kuullottamista.
3. Kaada joukkoon viini ja anna sen imeytyä kokonaan riisiin. Lisää sitten kuumaa kala-sienilientä tai kalalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää nestettä niin kauan kunnes riisi kypsyy ja muuttuu pehmeän aaltoilevaksi. Aavistus puruvastusta saa jäädä.
Mausta kypsä riisi suolalla, pippurilla, voilla ja parmesaanilla.
4. Paista kalakuutiot kypsäksi erikseen pannulla ja kääntele lopuksi riisin joukkoon tai ripottele risoton pinnalle.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690094
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net