Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä





  • 8 keskikokoista ahvenfileetä
  • suolaa
  • 100 g voita

    Täyte:
  • 150 g kypsää kateenkorvaa
  • 100 g hienonnettuja, esikäsiteltyjä korvasieniä
  • 1 rkl hienonnettua purjoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 30 g voita (savon murteella “moksaus”)
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • hienonnettua tilliä
  • 50 g kuorittuja katkarapuja

1. Poista ahvenfileistä kaikki ruodot. Mausta fileet suolalla ja paista nopeasti voissa. Pidä lämpimänä. Muista käsitellä fileitä varoen, jotta säilyvät ehjinä.
2. Leikkaa kypsä kateenkorva pieniksi kuutioiksi.
3. Paista sienet, purjo ja kateenkorva kevyesti voissa. Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kerma on saostunut. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää tilli. Lisää katkaravut vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät sitkisty.
4. Pane lautaselle alimmaksi yksi ahvenfilee sisäpuoli ylöspäin. Nosta päälle kuumaa täytettä ja aseta päällimmäiseksi toinen filee ulkopuoli ylöspäin. Koristele tillillä ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Eero Mäkelä
keittiömestari




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2691120
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net