|
|
|
 | Ahvenfileet tomaattirisoton kera

Tässä ahvenfileet jätetään risoton pinnalle kun ahvenfileet ovat tuoreita, ei pakastettuja.
- 8 ahvenfileetä
- 2 rkl sitruunamehua
- valkopippuria
Risotto:
- 2 sipulia silputtuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 dl puuroutumatonta riisiä
- 4 dl lihalientä
- suolaa, maustemitallinen sahramia
- 3 tomaattia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- suolaa
- ½ tl salviaa
- 3 rkl voita
- ½ nippua ruohosipulia
1. Taputtele ahvenfileet kuiviksi talouspaperilla. Pirskota niille sitruunamehua, mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli läpikuultavaksi, Lisää sipulin joukkoon kuiva riisi ja sekoittele, kunnes se on lasimaista. Kaada kattilaan lihaliemi, mausta suolalla (varoen koska lihaliemikuutiossa on suolaa) ja sahramilla, peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
3. Kalttaa ja silppua tomaatit, ja kun risotto on kiehunut 10 minuuttia, lisää tomaatit riisin joukkoon, sekoita ja jätä kiehumaan 10 minuutiksi.
4. Kieritä kalafileet vehnäjauhossa ja kananmunassa, ripota niille salviaa ja paista voissa viisi minuuttia kummaltakin puolelta.
5. Asettele paistetut fileet kypsän risoton päälle ja koristele ruohosipulilla. Lisäkkeeksi sopii vihreä salaatti.
|
|  |
|
|
|
|
2690087 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|