Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Höyrytetyt ahvenfileet




  • 500-600 g nahattomia ahvenfileitä
  • ½ tl suolaa
  • musta- tai valkopippuria
  • 1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 punasipulia
  • 1 fenkoli
  • ½-1 kiinankaali
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1½ dl kalalientä (fondista)


Valmista ensin kasvikset. Huuhdo fenkoli ja kiinankaali hyvin ja kuori punasipulit. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kiinankaali suikaleiksi. Leikkaa fenkoli pitkittäin 2-4 osaan ja osat edelleen ohuiksi viipaleiksi.

Lorauta wokkiin tai paistokasariin öljyä. Lisää pannuun fenkolit, sipulit ja purjo ja kuullota hetken aikaa ennen kiinankaalin lisäämistä. Mausta suolalla, pippurilla ja osalla timjamia ja lorauta joukkoon kalaliemi. Nosta kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja nosta ne vähän limittäin kasvisten päälle, Ripottele pinnalle loput timjamista ja persilja. Nosta kansi päälle ja anna kalojen kypsyä höyryssä. Pienet ahvenfileet kypsyvät hyvin nopeasti noin 3 minuutissa. Tarjoa kasvisten ja ahventen lisukkeeksi leipää.


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690102
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net