Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Loimuahvenet


Kaikki kotimaiset kalamme, pienimpiä lukuun ottamatta sopivat loimutettaviksi. Loimuahvenet fileerataan selän kautta perhosiksi siten, että rasvainen vatsa jää yhtenäiseksi. Fileerausveitsi työnnetään niskasta kalan sisään ja viilletään kalan selkärankaa pitkin pyrstöön asti leikkaamatta vatsanahkaa. Käännä kala ja leikkaa vastaavasti pää ja selkäruoto evineen irti lihasta. Poista kylkiruodot kevyillä viilloilla ruotojen alapintaa pitkin. Nahkaa ei poisteta. Suolaa "ahvenperhoset” ja naulaa ne teroitetuilla puutapeilla lautaan. 4 pientä puunaulaa riittää yhtä fileetä kohti. Pistä puukolla lautaan apureiät, niin naulat uppoavat helpommin.


3–6 kpl 100–300 g painavia ahvenia
suolaa

Voiteluaine

1 dl voisulaa
1 tl sokeria
½ dl hienoksi silputtua ruohosipulia

Kypsennä epäsuoran nuotiotulen loimussa välillä ”voiteluaineella” voidellen. Ohut ahvenfilee kypsyy melko nopeasti. Oikea kypsyys, väri ja rakenne löytyy kokeilemalla. Sivele valmiille kalalle vielä rasvaseosta ja tarjoile suoraan laudalta hiillosperunoiden ja -sipulin kera.

Alkuperä: Sakke Yrjölä




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690094
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net