|
|
|
 | Loimuahvenet Kaikki kotimaiset kalamme, pienimpiä lukuun ottamatta sopivat loimutettaviksi. Loimuahvenet fileerataan selän kautta perhosiksi siten, että rasvainen vatsa jää yhtenäiseksi. Fileerausveitsi työnnetään niskasta kalan sisään ja viilletään kalan selkärankaa pitkin pyrstöön asti leikkaamatta vatsanahkaa. Käännä kala ja leikkaa vastaavasti pää ja selkäruoto evineen irti lihasta. Poista kylkiruodot kevyillä viilloilla ruotojen alapintaa pitkin. Nahkaa ei poisteta. Suolaa "ahvenperhoset” ja naulaa ne teroitetuilla puutapeilla lautaan. 4 pientä puunaulaa riittää yhtä fileetä kohti. Pistä puukolla lautaan apureiät, niin naulat uppoavat helpommin.
3–6 kpl 100–300 g painavia ahvenia
suolaa
Voiteluaine
1 dl voisulaa
1 tl sokeria
½ dl hienoksi silputtua ruohosipulia
Kypsennä epäsuoran nuotiotulen loimussa välillä ”voiteluaineella” voidellen. Ohut ahvenfilee kypsyy melko nopeasti. Oikea kypsyys, väri ja rakenne löytyy kokeilemalla. Sivele valmiille kalalle vielä rasvaseosta ja tarjoile suoraan laudalta hiillosperunoiden ja -sipulin kera.
Alkuperä: Sakke Yrjölä
|  |
|
|
|
|
2690094 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|