Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Ahvenpihvit a`la Paakkinen



    Valmistusaineet:
  • Noin 30 – 50 kappaletta pieniä (nyljettyjä) ahvenia, joista tulee noin 9 – 12 pihviä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl valkopippuria (tai sitruunapippuria)
  • 1 tl - 1 rkl suolaa (tai oman maun mukaan)
  • 4 rkl tuoretta hakattua tilliä tai 3-4 tl kuivattua tilliä
    2 rkl ruokaöljyä
  • 1 kananmuna
  • 2 keitettyä perunaa ”muussattuna” tai vastaavasti perunamuusia

Laita korppujauhot kermaan turpoamaan, anna turvota sen aikaa kun ahvenet jauhetaan lihamyllyllä.
Jauha ahvenet lihamyllyllä kahteen kertaan.
Sekoita kalamassaan mausteet, öljy, kananmuna ja peruna.
Lisää turvonneet korppujauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotoile pihveiksi (tai pyöryköiksi).

Paistaminen:
- pannulla muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes pinta saanut kauniin ruskean värin.
Tai
- vaihtoehtoisesti uunissa, 225 asteen lämmössä noin puoli tuntia.

Ohjeen Ahvenpihvit on valmistanut ja minulle lähettänyt Pekka Paakkinen, Punkaharju.


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690109
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net