Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Avenfilekeitto




Paras Kalaruokani ohjekilpailu Järjestettiin isänpäivästä `97 äitienpäivään `98. Yhdistyksemme sai edellä mainittuna ajanjaksona lähes sata kalaruokaohjetta, joista noin 70 oli suomalaisesta kalasta valmistettavia. Julkaisemme tässä kilpailun voittaneen ohjeen.

Tarveaineet:

  • 7 keskikokoista perunaa, mieluimmin Matildaa
  • 400 g ahvenfileitä
  • 100 g maustamatonta Hovi- tuorejuustoa
  • 1 sipuli
  • 1 tl merisuolaa hienonnettuna
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 5 maustepippuria
  • ½ laakerinlehteä
  • 1 rkl voita
  • 4-5 dl vettä

    Suurustamiseen:

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl ruohosipulia


  1. Paloittele kuoritut perunat, laita ne tilavaan kattilaan. Aseta ahvenfileet perunoiden päälle, lisää suola, sitruunapippuri, sipuli, Hovi tuorejuusto, voi, laakerinlehti ja maustepippurit.
  2. Lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Anna kiehua hiljakseen noin puoli tuntia. Suurusta maito- vehnäjauhoseoksella, hauduta vielä noin viisi minuuttia. Lisää tilli, ruohosipuli, murskattu valkosipulin kynsi.

Tarjoile 10 min. kuluttua.

Ohje selviytyi voittajana kilpailusta ja se lähetettiin yhdistyksellemme Porista. Palkinnoksi voittaja sai Kalaruoan Ystävät ry. logolla varustetun rannekellon ja suomalaisia kalasäilykkeitä.




Liity Kalaruokaverkkoon ja saat tuoreimmat ohjeet sähköpostilaatikkoosi.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690107
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net