|
|
|
 | Avenfilekeitto
Paras Kalaruokani ohjekilpailu Järjestettiin isänpäivästä `97 äitienpäivään `98. Yhdistyksemme sai edellä mainittuna ajanjaksona lähes sata kalaruokaohjetta, joista noin 70 oli suomalaisesta kalasta valmistettavia. Julkaisemme tässä kilpailun voittaneen ohjeen.
Tarveaineet:
- 7 keskikokoista perunaa, mieluimmin Matildaa
- 400 g ahvenfileitä
- 100 g maustamatonta Hovi- tuorejuustoa
- 1 sipuli
- 1 tl merisuolaa hienonnettuna
- 1 tl sitruunapippuria
- 5 maustepippuria
- ½ laakerinlehteä
- 1 rkl voita
- 4-5 dl vettä
Suurustamiseen:
- 5 dl maitoa
- 1 rkl tilliä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl ruohosipulia
- Paloittele kuoritut perunat, laita ne tilavaan kattilaan. Aseta ahvenfileet perunoiden päälle, lisää suola, sitruunapippuri, sipuli, Hovi tuorejuusto, voi, laakerinlehti ja maustepippurit.
- Lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Anna kiehua hiljakseen noin puoli tuntia. Suurusta maito- vehnäjauhoseoksella, hauduta vielä noin viisi minuuttia. Lisää tilli, ruohosipuli, murskattu valkosipulin kynsi.
Tarjoile 10 min. kuluttua.
Ohje selviytyi voittajana kilpailusta ja se lähetettiin yhdistyksellemme Porista. Palkinnoksi voittaja sai Kalaruoan Ystävät ry. logolla varustetun rannekellon ja suomalaisia kalasäilykkeitä.
Liity Kalaruokaverkkoon ja saat tuoreimmat ohjeet sähköpostilaatikkoosi.
|
|  |
|
|
|
|
2690107 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|