Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Ahvenseläkettä ja sampanjavoikastiketta




(neljälle)

  • noin 600 g nahallisia ahvenfileitä
  • merisuolaa myllystä
  • valkoviiniä
  • kalalientä
  • 200 g säilöttyjä jokiravunpyrstöjä
  • herneitä, porkkanasuikaleita, kesäkurpitsasuikaleita

    Kastike:
  • 1 dl kalalientä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 dl sampanjaa
  • 200 g voita


1. Hiero kalafileisiin suolaa ja laita ne uunivuokaan. Kaada päälle kalalientä ja valkoviiniä niin, että kalat peittyvät. Hauduta 150-asteisessa uunissa kypsäksi.
2. Sekoita ruokalusikallinen voita jauhot. Laita kalaliemi kattilaan, ja liemen kiehuessa vatkaa seos joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää joukkoon puolet sampanjasta ja se jälkeen voi vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
3. Tarjotessa kastiketta kaada loput viinistä joukkoon. Lämmitä jokiravun pyrstöt kalan haudutusliemessä ja kiehauta kasvikset suolalla maustetussa vedessä.
11.11.2003




Liity Kalaruokaverkkoon





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690112
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net