Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Kiinalaista kuhaa tai aasialaista ahventa




(4 annosta)
Tässä kiinalaisittain maustetussa kalaruoassa käytetään kuhaa tai ahventa, joissa on rasvaa (kuha 0,9, ahven 1,3 %), mutta runsaasti D-vitamiinia.

  • 600 – 800 g ahven- tai kuhafileetä
  • ½ dl soijaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sakea tai riisi- tai valkoviinietikkaa
  • ½ tl ”viisimaustetta” (anista, neilikkaa, fenkolia, kanelia ja punapippuria)
  • ½ purjoa, valkoinen osa
  • 1 punainen paprika
  • 5 cm tuoretta inkivääriä tai 2 tl jauhettua

    Valmistus:
    1 Lado kalafileet laakeaan vuokaan. Sekoita yhteen soija, sitruunamehu ja sake, lisää mausteseos. Kaada kastike fileiden päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
    2 Huuhtele purjo ja leikkaa valkoinen osa noin 5 cm:n pituisiksi paloiksi. Halkaise palat pituussuunnassa ja leikkaa tulitikun paksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele paprika, poista siemenet ja suikaloi malto. Kuori ja raasta inkivääri.
    3 Nosta vihannekset höyrykeittimeen tai kattilaan pieneen vesitilkkaan. Aseta kalafileet vihannesten päälle. Höyrytä tai hauduta kala ja vihannekset kypsiksi kannen alla, 10 – 12 minuuttia.

    Tarjoa keitetyn riisin kera.


    Liity Kalaruokaverkkoon





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690085
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net