|
|
|
 | Kiinalaista kuhaa tai aasialaista ahventa
(4 annosta)
Tässä kiinalaisittain maustetussa kalaruoassa käytetään kuhaa tai ahventa, joissa on rasvaa (kuha 0,9, ahven 1,3 %), mutta runsaasti D-vitamiinia.
- 600 – 800 g ahven- tai kuhafileetä
- ½ dl soijaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl sakea tai riisi- tai valkoviinietikkaa
- ½ tl ”viisimaustetta” (anista, neilikkaa, fenkolia, kanelia ja punapippuria)
- ½ purjoa, valkoinen osa
- 1 punainen paprika
- 5 cm tuoretta inkivääriä tai 2 tl jauhettua
Valmistus:
1 Lado kalafileet laakeaan vuokaan. Sekoita yhteen soija, sitruunamehu ja sake, lisää mausteseos. Kaada kastike fileiden päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
2 Huuhtele purjo ja leikkaa valkoinen osa noin 5 cm:n pituisiksi paloiksi. Halkaise palat pituussuunnassa ja leikkaa tulitikun paksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele paprika, poista siemenet ja suikaloi malto. Kuori ja raasta inkivääri.
3 Nosta vihannekset höyrykeittimeen tai kattilaan pieneen vesitilkkaan. Aseta kalafileet vihannesten päälle. Höyrytä tai hauduta kala ja vihannekset kypsiksi kannen alla, 10 – 12 minuuttia.
Tarjoa keitetyn riisin kera.
Liity Kalaruokaverkkoon
|
|  |
|
|
|
|
2690085 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|