Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Yrttikalaa à la Veijo Vanamo




(Valmistettu keittiömestari Veijo Vanamon opastamana kalaruokakurssillamme Helsingissä kevättalvella 2003)

Tarveaineet:

  • nahatonta ahvenfileetä ( kuhakin sopii)
  • yrttejä ( kirveli, rakuuna, basilika, timjami)
  • hieman öljyä
  • valkoviiniä
  • suolaa
  • vehnäjauhoja

    Valmistus:
    Ahvenfileet voivat olla kokonaisina, mutta kuhafileet voi puolittaa. Asetellaan annospalat työlaudalle ja voidellaan joko sormen tai pensselin avulla kevyesti öljyllä. Ripotellaan fileepalojen päälle vuorotellen yrttejä mieleinen määrä, jonka jälkeen kalapalat jauhotetaan vehnäjauhoissa.
    Kysyessämme Veijolta sopiiko ruis- tai ohra- jauho, saimme vastaukseksi: "Makuasia, mutta hän ei suosittele".
    Tämän toimenpiteen jälkeen kalapalat paistettiin voi- öljyseoksessa käännellen. Kalan lähestyessä kypsymispistettä Veijo Vanamo peukalollaan säädellen lorautti pullosta pannulle valkoviiniä (Soave) meidän katsojien mielestä aika reilusti. Kaloille ripoteltiin suolaa. Keitetyn riisin todettiin sopivan erinomaisesti Yrttikalan seuraksi.

    Keittiömestari Veijo Vanamo, Kalaruokakurssi 2003.


    Liity Kalaruokaverkkoon ja saat tuoreet reseptit suoraan sähköpostilaatikkoosi.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690113
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net