|
|
|
 | Yrttikalaa à la Veijo Vanamo
(Valmistettu keittiömestari Veijo Vanamon opastamana kalaruokakurssillamme Helsingissä kevättalvella 2003)
Tarveaineet:
- nahatonta ahvenfileetä ( kuhakin sopii)
- yrttejä ( kirveli, rakuuna, basilika, timjami)
- hieman öljyä
- valkoviiniä
- suolaa
- vehnäjauhoja
Valmistus:
Ahvenfileet voivat olla kokonaisina, mutta kuhafileet voi puolittaa. Asetellaan annospalat työlaudalle ja voidellaan joko sormen tai pensselin avulla kevyesti öljyllä. Ripotellaan fileepalojen päälle vuorotellen yrttejä mieleinen määrä, jonka jälkeen kalapalat jauhotetaan vehnäjauhoissa.
Kysyessämme Veijolta sopiiko ruis- tai ohra- jauho, saimme vastaukseksi: "Makuasia, mutta hän ei suosittele".
Tämän toimenpiteen jälkeen kalapalat paistettiin voi- öljyseoksessa käännellen. Kalan lähestyessä kypsymispistettä Veijo Vanamo peukalollaan säädellen lorautti pullosta pannulle valkoviiniä (Soave) meidän katsojien mielestä aika reilusti. Kaloille ripoteltiin suolaa. Keitetyn riisin todettiin sopivan erinomaisesti Yrttikalan seuraksi.
Keittiömestari Veijo Vanamo, Kalaruokakurssi 2003.
Liity Kalaruokaverkkoon ja saat tuoreet reseptit suoraan sähköpostilaatikkoosi.
|
|  |
|
|
|
|
2690113 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|