Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Itämaista kalaa




(neljä annosta)
Kinalaisittain maustetun, juhlavan kala-aterian maku täydennetään
sakella eli riisiviinillä, joka sopii hyvin myös ruokajuomaksi


  • 600 – 800 g ahven- tai kuhafileetä
  • 1/2 dl soijaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sakea tai 2 tl riisi- tai valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl viismaustetta (anista, neilikkaa, fenkolia, kanelia ja punapippuria)
  • 1/2 purjoa, valkoista osaa
  • 1 punainen paprika
  • 5 cm tuoretta inkivääriä tai 2 tl jauhettua


  1. Lado kalafileet laakeaan vuokaan. Sekoita yhteen soija, sitruunamehu
    ja sake. Lisää mausteseos. Kaada kastike fileiden päälle. Peitä vuoka
    kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunnin ajaksi.
  2. Huuhtele purjo ja leikkaa sen valkoinen osa noin 5 cm pituisiksi
    paloiksi. Halkaise palat pituussuunnassa ja leikkaa tulitikun paksuisiksi
    suikaleiksi. Huutele paprika, poista siemenet ja suikaloi malto. Kuori ja
    raasta inkivääri.
  3. Nosta vihannekset höyrykeittimeen tai kattilaan pieneen vesitilkkaan.
    Aseta kalafileet vihannespedille. Höyrytä tai hauduta kala ja vihannekset
    kypsiksi kannen alla, 10 – 12 minuuttia.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kcal 191
Kj 801
Proteiinia 36 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 1 g



Liity Kalaruokaverkkoon




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2692711
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net