|
|
|
 | Itämaista kalaa
(neljä annosta)
Kinalaisittain maustetun, juhlavan kala-aterian maku täydennetään
sakella eli riisiviinillä, joka sopii hyvin myös ruokajuomaksi
- 600 – 800 g ahven- tai kuhafileetä
- 1/2 dl soijaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl sakea tai 2 tl riisi- tai valkoviinietikkaa
- 1/2 tl viismaustetta (anista, neilikkaa, fenkolia, kanelia ja punapippuria)
- 1/2 purjoa, valkoista osaa
- 1 punainen paprika
- 5 cm tuoretta inkivääriä tai 2 tl jauhettua
- Lado kalafileet laakeaan vuokaan. Sekoita yhteen soija, sitruunamehu
ja sake. Lisää mausteseos. Kaada kastike fileiden päälle. Peitä vuoka
kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunnin ajaksi.
- Huuhtele purjo ja leikkaa sen valkoinen osa noin 5 cm pituisiksi
paloiksi. Halkaise palat pituussuunnassa ja leikkaa tulitikun paksuisiksi
suikaleiksi. Huutele paprika, poista siemenet ja suikaloi malto. Kuori ja
raasta inkivääri.
- Nosta vihannekset höyrykeittimeen tai kattilaan pieneen vesitilkkaan.
Aseta kalafileet vihannespedille. Höyrytä tai hauduta kala ja vihannekset
kypsiksi kannen alla, 10 – 12 minuuttia.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Kcal 191
Kj 801
Proteiinia 36 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 1 g
Liity Kalaruokaverkkoon
|
|  |
|
|
|
|
2692711 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|