Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Meriahven taikinakuoressa



(4 hengelle)

  • 1 meriahven noin 1,5 kg (tai esim. merilahna, kirjolohi)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

    Täyte:
  • 200 g jauhettua hummerinlihaa
  • suolaa, muskottia
  • mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl hienonnettuja pistaasimanteleita
  • 1 pieni tölkki tryffeleitä (tai esim. koryasieniä).
  • 500 g voitaikinaa
  • 1-2 munankeltuaista


    Valmistus:
  1. Poista kalasta nahka ja selkäruoto varovasti terävän veitsen avulla. Mausta kala sisältä suolalla ja pippurilla ja levitä pintaan oliiviöljyä.

    Valmista täyte:
  2. Sekoita jauhetun, kylmän hummerinlihan joukkoon suola, pippuri ja muskotti sekä kerma, hienonnetut sienet ja pistaasimantelit.
  3. Täytä kala hummeritäytteellä ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
  4. Kaaviloi voitaikinasta kaksi ohutta levyä leivinpaperien päälle ja nosta kala toiselle taikinalevylle. Voitele taikinalevyn reunat keltuaisella kalan ympäriltä ja nosta toinen taikinalevy kalan päälle. Taputtele taikinalevy tiiviisti kalan ympärille, sulje reunat huolellisesti. Muotoile veitsellä kalan muotoiseksi ja poista ylimääräinen taikina.
  5. Nosta kala paperin avulla pellille, koristele ja voitele keltuaisella.
  6. Paista kalaa ensin 220 °C 10 minuuttia. Alenna lämpötila 180 asteeseen ja paista vielä noin puoli tuntia.



© Pentin parhaat

Liity Kalaruokaverkkoon





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690108
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net