|
|
|
 | Ahvenmuhennos
(neljälle)
- 4 ahventa
- tilliä ja persiljaa, suolaa ja pippuria
- voita
- vehnäjauhoja
- Suomusta ja perkaa ahvenet huolellisesti. Jätä päät paikoilleen,
mutta poista kidukset. Älä poista mahdollista mätiä.
- Voitele matala vuoka ja laita kalat siihen vieri viereen.
- Kiehauta vettä ja kaada kaloille sen verran, että ne peittyvät. Mausta
suolalla ja lisää veteen tillin varret, hieman pippurimurskaa ja kiehauta.
- Peitä vuoka voipaperilla ja anna hautua loivasti 15 – 20 min.
- Laita kypsät kalat vuokaan ja peitä voipaperilla. Pidä kuumana.
- Poista tillit liemestä, suurusta liemi voi/jauhoseoksella. 2/3 osaa voita
ja 1/3 osa jauhoja.
- Siivilöi sakea kastike ja sekoita siihen runsaasti hienonnettua tilliä ja
persiljaa. Tarkista maku ja kaada kaloille.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa
Ohje saatu asiakkaalta Kerava Maxi- marketista.
Liity Kalaruokaverkkoon
|
|  |
|
|
|
|
2690095 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|