|
|
|
 | Savustetut yrttiahvenet
4 – 10 keskikokoista ahventa
Täyte:
- 1 pieni purjo
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl rakuunaa
- 1 rkl basilikaa
- 1 rkl kirveliä
Kastike:
- 2 tlk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 1 rkl sinappia
- 2 rkl sokeria
- ½ tl valkopippuria
- 2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
- ½ dl tillisilppua
Kalojen suolaukseen merisuolaa
- Avaa kalat ja poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa sisä- ja ulkopinta. Ripota kalojen sisään suolaa, jos savustat ne pussissa. Jätä suola ripottamatta, jos savustat kalat savustuslaatikossa.
- Pese ja viipaloi purjo ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pehmeäksi öljytilkassa pannulla tai mikroaaltouunissa. Mausta yrttisilpulla. Annostele hiukan täytettä jokaisen kalan sisään.
- Savusta kaloja noin 30 minuuttia.
- Sekoita loput purjosilpusta kermaviilikastikkeeseen, jonka tarjoat kalojen kanssa.
Keitä lisäksi perunoita ja valmista salaatti.
Liity Kalaruokaverkkoon
|
|  |
|
|
|
|
2692732 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|