Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Savustetut yrttiahvenet




4 – 10 keskikokoista ahventa

    Täyte:
  • 1 pieni purjo
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl rakuunaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 rkl kirveliä

    Kastike:
  • 2 tlk kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • ½ dl tillisilppua

Kalojen suolaukseen merisuolaa

  1. Avaa kalat ja poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa sisä- ja ulkopinta. Ripota kalojen sisään suolaa, jos savustat ne pussissa. Jätä suola ripottamatta, jos savustat kalat savustuslaatikossa.
  2. Pese ja viipaloi purjo ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pehmeäksi öljytilkassa pannulla tai mikroaaltouunissa. Mausta yrttisilpulla. Annostele hiukan täytettä jokaisen kalan sisään.
  3. Savusta kaloja noin 30 minuuttia.
  4. Sekoita loput purjosilpusta kermaviilikastikkeeseen, jonka tarjoat kalojen kanssa.

Keitä lisäksi perunoita ja valmista salaatti.


Liity Kalaruokaverkkoon






Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2692732
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net