|
|
|
 | Raidallinen kalamureke
- 400 g kuha- tai ahvenfileitä
- 200 g kirjolohifileetä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl sokeria
- ¼ tl valkopippuria
- nippu tilliä
- 2 dl kermaa
- 1 muna
1. Voitele pitkä puolentoista litran uunivuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Voitele myös paperi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Hienonna kuha- tai ahvenfileet monitoimikoneella.
4. Mausta kalamassa sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä.
5. Sekoita mureketaikinaan muna ja vatkattu kerma.
6. Levitä puolet seoksesta vuokaan. Asettele lohifileeviipaleet päälle. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria ja ripaus valkopippuria.
7. Levitä loppuseos lohifileiden päälle.
8. Kypsennä mureketta 180 asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 – 1 ½ tuntia. Kun murekkeeseen pistettävään tikkuun ei tartu seosta, mureke on kypsä.
9. Jäähdytä vuoka vinossa asennossa ja kaada vuokkaan kertynyt neste pois.
Liity Kalaruokaverkkoon
|
|  |
|
|
|
|
2690106 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|