Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta




  • noin 500 g nahatonta ahven, kuha tai siikafilettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kalalientä
  • ½ dl valkoviiniä

    Kastike:
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl nestettä (kalalientä, maitoa, kermaa)
  • 1 keltuainen
    (suolaa, valkopippuria)
  • hienonnettua tilliä
  • 100-250 g kuorittuja katkarapuja
  • 3 rkl juustoraastetta

  1. Mausta fileet suolalla ja lado laakeaan uunivuokaan. Mittaa liemi ja viini päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kaada vuokaan muodostunut liemi talteen kastiketta varten. Pidä kala lämpimänä.
  2. Kiehauta voi ja vehnäjauhot kasarissa. Lisää liemi. Anna kiehua pari minuuttia. Nosta kasari pois liedeltä ja lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike.
  3. Levitä tilli ja katkaravut kalafileille ja kaada päälle kastike. Sirottele juustoraastetta pinnalle ja kuorruta 250 asteessa uunin ylätasolla, kunnes ruoka saa kauniin värin.(noin 15 minuuttia).
  4. Koristele tillinoksilla.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera.

VIHJE
Kalagratiini sopii hyvin tarjottavaksi perunasoseen kanssa. Sekoita silloin sakean perunasoseen joukkoon yksi keltuainen ja hiukan muskottipähkinää ja pursota sose kalavadin reunoille ennen kuin kaadat kastikkeen kaloille.
Kuorruta ohjeen mukaan.

Liity Kalaruokaverkkoon







Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2690114
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net