|
|
|
 | Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta
- noin 500 g nahatonta ahven, kuha tai siikafilettä
- ½ tl suolaa
- ½ dl kalalientä
- ½ dl valkoviiniä
Kastike:
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl nestettä (kalalientä, maitoa, kermaa)
- 1 keltuainen
(suolaa, valkopippuria)
- hienonnettua tilliä
- 100-250 g kuorittuja katkarapuja
- 3 rkl juustoraastetta
- Mausta fileet suolalla ja lado laakeaan uunivuokaan. Mittaa liemi ja viini päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kaada vuokaan muodostunut liemi talteen kastiketta varten. Pidä kala lämpimänä.
- Kiehauta voi ja vehnäjauhot kasarissa. Lisää liemi. Anna kiehua pari minuuttia. Nosta kasari pois liedeltä ja lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike.
- Levitä tilli ja katkaravut kalafileille ja kaada päälle kastike. Sirottele juustoraastetta pinnalle ja kuorruta 250 asteessa uunin ylätasolla, kunnes ruoka saa kauniin värin.(noin 15 minuuttia).
- Koristele tillinoksilla.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera.
VIHJE
Kalagratiini sopii hyvin tarjottavaksi perunasoseen kanssa. Sekoita silloin sakean perunasoseen joukkoon yksi keltuainen ja hiukan muskottipähkinää ja pursota sose kalavadin reunoille ennen kuin kaadat kastikkeen kaloille.
Kuorruta ohjeen mukaan.
Liity Kalaruokaverkkoon
|
|  |
|
|
|
|
2690114 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|