Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Hauki-anjovispihvit 10+   • Haukikääryleet   • Hauenpäävelli   • Haukimuhennos   • Haukimureke   • Jouluhauki   • Haukipyörykät II   • Lämminsavustettu haukifilee   • Sienihauki   • Tattihaukimureke   • Täytetty shampanjahauki   • Pakettihauki   • Haukea saunan uunissa   • Sitruunalla maustettu hauki   • Haukikeitto maitoliemeen   • Tartar kylmäsavustetusta hauesta ja hummerista   • Hauki-katkarapumureke   • Pussihauki   • Hauki foliossa   • Haukea maustekastikkeessa   • Juustohauki   • Haukigalantiini   • Haukea Tod Man   • Haukea bataatin kera   • Herkku hauki-lohimureke   • Helppo haukimureke   • Kapteenin hauki   • Kirkkohauki   • Väinämöisen kala-alkupala   • Haukipyörykät nantuankastikkeessa   • Kermahauki   • Kenraalin kalamureke   • Katkarapu-kalamureke   • Kalapyörykät Garamin tapaan (MTV3)   • Piparjuurihauki   • Herkkuhaukipyörykät   • Smetanassa marinoitua haukea ja punajuurkastiketta   • Hauki- ja kirjolohimakkarat   • Jouluhauki, krassikastike   • Tuorejuustolla täytetyt haukimurekepihvit   • Joulumuorin haukipullat   • Haukea munakastikkeessa   • Haukifrigadellit   • Kalaa paholaisen kastikkeessa   • Haukimurekepihvit   • Haukimureketta Fisun tapaan   • Heikin haukiterriini 

Katkarapu-kalamureke





  • 400 g fileoitua, ruodotonta kalaa (haukea, kuhaa, ahvenia)
  • 150 g katkarapuja
  • 50 g voita
  • 4 dl kermamaitoa (2dl maitoa 2 dl kermaa)
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 munaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua tilliä

1. Jauha kala kahteen kertaan lihamyllyllä tai tasaiseksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita hyvin kermamaito, jauhot, keltuaiset, sulatettu voi sekä mausteet. Lisää seoa kalan joukkoon pienissä erissä hyvin vatkaten.
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti murekeseokseen.
Voitele ja korppujauhota lasinen tai muovinen rengasvuoka (1,8 l)
3. Pane katkaravut vuoan pohjalle ja kaada mureketaikina päälle. Peitä kuvulla tai muovikelmulla ja kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla 10 – 11 minuuttia. Käännä vuokaa kypsennyksen puolivälissä. Anna murekkeen seistä viisi minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille.
4. Koristele tillinoksilla, sitruunalohkoilla ja katkaravuilla.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, vihreän parsan, salaatin ja sitruunakastikkeen kanssa.

VINKKI
Murekkeen voi kypsentää myös tavallisessa uunissa alimmalla ritilällä vesihauteessa 200-asteessa tai liedellä vesihauteessa n. 1 tunti. Muista käyttää kuumuutta kestävää vuokaa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2404500
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net