Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Hauki-anjovispihvit 10+   • Haukikääryleet   • Hauenpäävelli   • Haukimuhennos   • Haukimureke   • Jouluhauki   • Haukipyörykät II   • Lämminsavustettu haukifilee   • Sienihauki   • Tattihaukimureke   • Täytetty shampanjahauki   • Pakettihauki   • Haukea saunan uunissa   • Sitruunalla maustettu hauki   • Haukikeitto maitoliemeen   • Tartar kylmäsavustetusta hauesta ja hummerista   • Hauki-katkarapumureke   • Pussihauki   • Hauki foliossa   • Haukea maustekastikkeessa   • Juustohauki   • Haukigalantiini   • Haukea Tod Man   • Haukea bataatin kera   • Herkku hauki-lohimureke   • Helppo haukimureke   • Kapteenin hauki   • Kirkkohauki   • Väinämöisen kala-alkupala   • Haukipyörykät nantuankastikkeessa   • Kermahauki   • Kenraalin kalamureke   • Katkarapu-kalamureke   • Kalapyörykät Garamin tapaan (MTV3)   • Piparjuurihauki   • Herkkuhaukipyörykät   • Smetanassa marinoitua haukea ja punajuurkastiketta   • Hauki- ja kirjolohimakkarat   • Jouluhauki, krassikastike   • Tuorejuustolla täytetyt haukimurekepihvit   • Joulumuorin haukipullat   • Haukea munakastikkeessa   • Haukifrigadellit   • Kalaa paholaisen kastikkeessa   • Haukimurekepihvit   • Haukimureketta Fisun tapaan   • Heikin haukiterriini 

Jouluhauki, krassikastike




  • 1,5 -2 kg:n hauki

    Mureke:
  • 500 g kuutioitua kalaa (lohta, kuhaa tai siikaa)
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1 muna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 rkl ryöpättyä ja hienonnettua pinaattia

    Viinihyytelö:
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 liotettu liivatelehti
  • suolaa

    Krassikastike:
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl hienonnettua krassia
  • 1 rkl sitruunanmehua
    valkopippuria myllystä
  • suolaa
  • sokeria

1. Perkaa kala selkäpuolelta. Poista selkäranka ja suolet. Huuhtele kala sisältä nopeasti kylmän veden alla. Kuivaa ja suolaa.

2. Jauha murekkeen kalat monitoimikoneessa hyvin ja mausta.

3. Lisää joukkoon muna, kuohukerma ja aja tasaiseksi massaksi.

4. Mausta puolet massasta pinaatilla.

5. Lusikoi täyte kerroksittain vaalean massan kanssa kalan sisään.

6. Kääri kala keskeltä tiukasti tuorekelmuun. Kääri 3-4 kerrosta.

7. Pane kalaan lämpömittari ja paista 170 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 70 astetta.
Aseta uunia kostuttamaan laakea vuoka, jossa on lämmintä vettä.

8. Sivele jäähtyneen kalan pinnalle kerros valkoviinihyytelöä.

9. Sekoita kastikeaineet keskenään.

10. Pursota tarjolle tuotaessa kalan pinnalle vaahdotettua smetanaa ja koristele krassin lehdillä. Voit leikata kalan myös valmiiksi viipaleiksi tai tarjota alkupala-annoksena kastikkeen kanssa.

Vinkki: Tuorekelmu ei sula miedossa uuninlämmössä, eikä siitä irtoa makua. Se pitää kalan hyvin mehukkaana kypsymisen aikana.
Kovaa uuninlämpöä ja pitkää kypsytystä kelmu ei kestä.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2440161
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net