Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Bouillabaisse   • Kainuulainen kalakeitto   • Kakavia soup, sekakalakeitto   • Kalakasviskeitto   • Kalakeitto (savolainen, perinteinen)   • Kala-riisikeitto   • Kalastajankeitto   • Kirkaslieminen lohikeitto ja Lapinpuikulaperuna   • Madekeitto   • Nuottarannan soppa   • Reilu madekeitto   • Saaristolaiskeitto   • Savukalasoppa   • Silakkakeitto   • Merenviljakeitto   • Rukiinen lohisoppa   • Kalakeitto majoneesin kera   • Puna-ahvenseljanka   • Ranskalainen kalakeitto   • Kirjolohi-kookoskeitto   • Kainuulainen lohikeitto   • Bergeniläinen kalakeitto   • Muikkukeitto   • Vuorineuvoksen sipulikeitto ahvenista   • Lohikeitto kirkkaassa liemessä   • Vihreä kalakeitto   • Saksalainen kalakeitto   • Juustoinen siikakeitto   • Ohtakarin siikavelli   • Lohi-kasvis-keitto   • Kookos-kasvis-lohikeitto   • Muikkukeitto 2 
Ranskalainen kalakeitto



  • 300-400 g fileoitua turskaa, seitiä tai koljaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pieni (n. 150 g) fenkoli
  • 1 pieni purjo
  • 8 dl vettä
  • 1 tlk (240 g ) simpukoita
  • 100 g pakastettuja katkarapuja
  • 1 dl tomaattisosetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • 1 tl timjami
  • 1 nippu tilliä

  • Sukaloi fenkoli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta se kevyesti öljyssä. Lisää kattilaan vesi, tomaattisose, purjo, fenkoli ja paloiteltu kala. Mausta suolalla.
  • Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää veteen säilötyt simpukat liemineen ja katkaravut. Mausta keitto sitruunan mehulla, murskatulla valkosipulin kynnellä ja timjamilla.
  • Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna joukkoon runsaasti tilliä.

    Tarjoa patongin kanssa.



  • Lähetä ohje


     
     
    | Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
    2308440
     
    Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
    Webbinen.net