|
|
|
 | Ranskalainen kalakeitto
- 300-400 g fileoitua turskaa, seitiä tai koljaa
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 pieni (n. 150 g) fenkoli
- 1 pieni purjo
- 8 dl vettä
- 1 tlk (240 g ) simpukoita
- 100 g pakastettuja katkarapuja
- 1 dl tomaattisosetta
- 1 sitruunan mehu
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- 1 tl timjami
- 1 nippu tilliä
Sukaloi fenkoli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta se kevyesti öljyssä. Lisää kattilaan vesi, tomaattisose, purjo, fenkoli ja paloiteltu kala. Mausta suolalla.
Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää veteen säilötyt simpukat liemineen ja katkaravut. Mausta keitto sitruunan mehulla, murskatulla valkosipulin kynnellä ja timjamilla.
Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna joukkoon runsaasti tilliä.
Tarjoa patongin kanssa.
|
|  |
|
|
|
|
2668652 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|