Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Bouillabaisse   • Kainuulainen kalakeitto   • Kakavia soup, sekakalakeitto   • Kalakasviskeitto   • Kalakeitto (savolainen, perinteinen)   • Kala-riisikeitto   • Kalastajankeitto   • Kirkaslieminen lohikeitto ja Lapinpuikulaperuna   • Madekeitto   • Nuottarannan soppa   • Reilu madekeitto   • Saaristolaiskeitto   • Savukalasoppa   • Silakkakeitto   • Merenviljakeitto   • Rukiinen lohisoppa   • Kalakeitto majoneesin kera   • Puna-ahvenseljanka   • Ranskalainen kalakeitto   • Kirjolohi-kookoskeitto   • Kainuulainen lohikeitto   • Bergeniläinen kalakeitto   • Muikkukeitto   • Vuorineuvoksen sipulikeitto ahvenista   • Lohikeitto kirkkaassa liemessä   • Vihreä kalakeitto   • Saksalainen kalakeitto   • Juustoinen siikakeitto   • Ohtakarin siikavelli   • Lohi-kasvis-keitto   • Kookos-kasvis-lohikeitto   • Muikkukeitto 2 

Bergeniläinen kalakeitto






  • 2 sipulia
  • 200 g porkkanaa
  • 1 peruna
  • pala mukulaselleriä
  • 1 purjo
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 l kalalientä (kalojen perkuutähteistä ja kalan päästä tai kalaliemikuutioista)
  • 600 g kalaa (turskaa, ruijanpallasta tai kampelaa, lohta tai kirjolohta, vähintään kahta eri lajia)
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • valkopippuria ja persiljaa

1. Perkaa ja fileeraa kala, ellet käytä fileetä. Pirskota fileille sitruunamehua ja ripottele päälle suolaa.
2. Keitä kalojen päistä sekä perkaustähteistä kalaliemi ja siivilöi se tai kiehauta kalaliemi litrasta vettä ja kahdesta kalaliemikuutiosta.
3. Kuori ja silppua sipulit. Kuori porkkanat, peruna sekä mukulaselleri. Leikkaa ohuiksi tikuiksi, leikkaa purjo ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi ja keitä vihanneksia kalaliemessä noin 12 minuuttia.
4. Leikkaa kala annospaloiksi ja lisää kalaliemeen. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä vielä 12 minuuttia. Sekoita munankeltuaiset, kerma, ranskankerma ja kupillinen kuumaa kalalientä ja hämmennä seos kalakeiton joukkoon. Hauduta keittoa hetki mutta älä päästä sitä enää kiehumaan, jotta kananmuna ei juoksetu.
Tarkista keiton maku ja koristele silputulla persiljalla.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216981
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net