Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Bouillabaisse   • Kainuulainen kalakeitto   • Kakavia soup, sekakalakeitto   • Kalakasviskeitto   • Kalakeitto (savolainen, perinteinen)   • Kala-riisikeitto   • Kalastajankeitto   • Kirkaslieminen lohikeitto ja Lapinpuikulaperuna   • Madekeitto   • Nuottarannan soppa   • Reilu madekeitto   • Saaristolaiskeitto   • Savukalasoppa   • Silakkakeitto   • Merenviljakeitto   • Rukiinen lohisoppa   • Kalakeitto majoneesin kera   • Puna-ahvenseljanka   • Ranskalainen kalakeitto   • Kirjolohi-kookoskeitto   • Kainuulainen lohikeitto   • Bergeniläinen kalakeitto   • Muikkukeitto   • Vuorineuvoksen sipulikeitto ahvenista   • Lohikeitto kirkkaassa liemessä   • Vihreä kalakeitto   • Saksalainen kalakeitto   • Juustoinen siikakeitto   • Ohtakarin siikavelli   • Lohi-kasvis-keitto   • Kookos-kasvis-lohikeitto   • Muikkukeitto 2 

Saksalainen kalakeitto




Tämä kalakeitto on saksanmaalla nimeltään Störtebeckerin keitto. Mies oli merirosvo, joka häiritsi Hansaliiton laivoja 1300-luvulla.

  • 750 g merikalaa (eri lajeja)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • ½ l vettä
  • kalamaustetta
  • 75 g sipulia
  • 200 g keittovihanneksia (purjoa, selleriä, porkkanaa, persiljajuurta, tomaatteja)
  • 3 rkl öljyä
  • 1½ - 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 pieni tölkki ravunlihaa tai
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 3 rkl silputtuja yrttejä (persiljaa, tilliä, ruohosipulia, basilikaa)
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 10 g voita

1. Perkaa kalat, poista päät ja evät sekä mahdollisesti ruodotkin. Huuhtele kalat juoksevassa kylmässä vedessä ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
2. Leikkaa kalat tasakokoisiksi paloiksi ja ripottele niille sitruunamehua ja suolaa. Jätä hetkeksi vetäytymään.
3. Kiehauta kalamausteella maustettu vesi-lihaliemiseos. Lisää kalapalat siihen ja keitä ne kypsiksi, mutta ei rikki. Ota palat liemestä ja siivilöi liemi.
4. Kääntele pilkottuja sipuleita ja vihanneksia öljyssä, kaada kalaliemi niiden päälle ja keitä niitä hiljalleen parikymmentä minuuttia. Lisää valkoviini ja suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Tarkista maku.
5. kuumenna ravunliha tai katkat ja kalapalat keitossa ja lisää silputut yrtit.
6. Kuutioi paahtoleipä ja paahda kuutioita hetki.
7. Tarjoa leipäkuutiot erikseen.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216976
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net