|
|
|
 | Juustoinen siikakeitto
(4-5 annosta)
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 4-5 perunaa
- pala purjoa
- (1 pss keittojuureksia)
- tilkka valkoviiniä
- 1 pkt sulatejuustoa
- n. 400 g siikafileetä
- mustapippuria
- hienonnettua tilliä
Kuori ja kuutioi perunat ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuumenna vesi, lisää kalaliemikuutiot, perunat ja purjot. Anna kiehua 3-4 minuuttia. Jos haluat käyttää keittoon keittojuureksia, lisää ne kattilaan, ja anna edelleen kiehua muutama minuutti. Lisää valkoviini ja kuutioitu sulatejuusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Lisää ruodottomaksi perattu ja kuutioitu siika, sekoita varovasti ja anna hautua miedolla lämmöllä pari kolme minuuttia. Mausta keitto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää vielä runsaasti hienonnettua tilliä ja tarjoile lisänä paahdettuja ruis- tai saaristolaisleipäkuutoita.
|
|  |
|
|
|
|
2664366 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|