|
|
|
 | Ohtakarin siikavelli (Lohtaja)
- 3 l merivettä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 10 maustepippuria
- 1 sipuli
- 1 kg siikaa
- 20 g voita
Sekoita vehnäjauho pieneen vesitilkkaan. Sekoita jauho-vesiseos meriveteen. Anna liemen kiehahtaa. Lisää suola, pippurit ja sipulilohkot liemeen. Perkaa siiat ja poista pyrstöevät. Viillä siian selkälihaan parin sentin välein viiltoja lähes ruotoon asti. Paloittele siiat 5 - 8 sentin paloiksi. Pane siiat liemeen. Keitä velliä hiljalleen 20 - 30 minuuttia. Älä sekoita. Lisää voi. Velli on kypsää, kun ruoto irtoaa lihasta.
Hailuotolaisessa kalapotussa perunat ja siikapalat keitetään mausteiden kanssa kypsiksi. Keitinliemi kaadetaan talteen kastiketta varten. Perunat ja siikapalat karkaistaan suolavedellä, 3 desiä vettä - 1 rkl suolaa. Suolavesi kaadetaan kalojen ja perunoiden päälle hetkeksi aikaa. Syötäessä kala perataan lautaselle ja päälle pannaan perunoita ja jauhoilla suurustettua keitinlientä.
-Jaakko Kolmonen "Suomen pitäjänruoat"-
|  |
|
|
|
|
2664356 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|