|
|
|
 | Lohi-kasvis-keitto
(neljälle)
- 500 – 600 g lohifilee
- 1 purjo
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 2 oranssia paprikaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 6 dl vettä
- 250 g vihreitä herneitä (pakaste)
- 1 dl kuohukermaa
- ½ - 1 sitruunan mehu
suolaa, pippuria ja tillimursketta
Kuutioi nahaton lohifilee kulhoon. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele myös paprikat. Kuullota purjoa, porkkanoita ja paprikoita oliiviöljyssä muutamia minuutteja.
Lisää vesi ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää herneet, kerma ja lohi. Anna keiton kiehua loivasti viisi minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi koristele annos tillimurskeella.
Klara Desser: Hienoja kalaruokia (mukaellen)
|  |
|
|
|
|
2664367 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|