Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Bouillabaisse   • Kainuulainen kalakeitto   • Kakavia soup, sekakalakeitto   • Kalakasviskeitto   • Kalakeitto (savolainen, perinteinen)   • Kala-riisikeitto   • Kalastajankeitto   • Kirkaslieminen lohikeitto ja Lapinpuikulaperuna   • Madekeitto   • Nuottarannan soppa   • Reilu madekeitto   • Saaristolaiskeitto   • Savukalasoppa   • Silakkakeitto   • Merenviljakeitto   • Rukiinen lohisoppa   • Kalakeitto majoneesin kera   • Puna-ahvenseljanka   • Ranskalainen kalakeitto   • Kirjolohi-kookoskeitto   • Kainuulainen lohikeitto   • Bergeniläinen kalakeitto   • Muikkukeitto   • Vuorineuvoksen sipulikeitto ahvenista   • Lohikeitto kirkkaassa liemessä   • Vihreä kalakeitto   • Saksalainen kalakeitto   • Juustoinen siikakeitto   • Ohtakarin siikavelli   • Lohi-kasvis-keitto   • Kookos-kasvis-lohikeitto   • Muikkukeitto 2 

Lohi-kasvis-keitto



(neljälle)

  • 500 – 600 g lohifilee
  • 1 purjo
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 2 oranssia paprikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 6 dl vettä
  • 250 g vihreitä herneitä (pakaste)
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ - 1 sitruunan mehu
    suolaa, pippuria ja tillimursketta

Kuutioi nahaton lohifilee kulhoon. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele myös paprikat. Kuullota purjoa, porkkanoita ja paprikoita oliiviöljyssä muutamia minuutteja.
Lisää vesi ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää herneet, kerma ja lohi. Anna keiton kiehua loivasti viisi minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi koristele annos tillimurskeella.

Klara Desser: Hienoja kalaruokia (mukaellen)


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2217000
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net