Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Bouillabaisse   • Kainuulainen kalakeitto   • Kakavia soup, sekakalakeitto   • Kalakasviskeitto   • Kalakeitto (savolainen, perinteinen)   • Kala-riisikeitto   • Kalastajankeitto   • Kirkaslieminen lohikeitto ja Lapinpuikulaperuna   • Madekeitto   • Nuottarannan soppa   • Reilu madekeitto   • Saaristolaiskeitto   • Savukalasoppa   • Silakkakeitto   • Merenviljakeitto   • Rukiinen lohisoppa   • Kalakeitto majoneesin kera   • Puna-ahvenseljanka   • Ranskalainen kalakeitto   • Kirjolohi-kookoskeitto   • Kainuulainen lohikeitto   • Bergeniläinen kalakeitto   • Muikkukeitto   • Vuorineuvoksen sipulikeitto ahvenista   • Lohikeitto kirkkaassa liemessä   • Vihreä kalakeitto   • Saksalainen kalakeitto   • Juustoinen siikakeitto   • Ohtakarin siikavelli   • Lohi-kasvis-keitto   • Kookos-kasvis-lohikeitto   • Muikkukeitto 2 

Bouillabaisse


(4 – 6 annosta)

  • 1½ kg kalaa ( ahventa, haukea, turskaa, kuhaa, tms)
  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 purjon valkea osa viipaleina
  • 2 rkl juuriselleriä kuutioina
  • 3 rkl öljyä tai margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ litraa vettä
  • 2 silputtua valkosipulin kynttä
  • 1 persiljanoksa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pkt (0,5 g) sahramia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 8 – 10 tuoretta sinisimpukkaa
  • 1 pieni keitetty hummeri tai n. 200 g keitettyä äyriäisen lihaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • vaaleaa leipää


1.Suomusta ja perkaa kalat. Huuhdo ne hyvin ja leikkaa annospaloiksi.
Jätä päät paikoilleen, mutta poista kidukset.

2.Paista sipulia, purjoa ja selleriä rasvassa. Ripottele jauhot päälle ja
lisää vähän vettä. Kiehauta.

3.Lisää valkosipuli, persilja, laakerinlehti, sahrami, suola ja pippuri.
Nosta kalat kattilaan ja lisää loppu vesi. Keitä hiljalleen n. 15 min.

4.Nosta kalat varovasti kattilasta vadille ja pidä lämpimänä. Poista kaloista päät. Siivilöi liemi. Kiehauta ja lisää raaputetut ja hyvin puhdistetut simpukat. Keitä noin 5 min.

5.Halkaise hummeri pituussuunnassa ja puolita pyrstön ja vartalon välistä. Riko
sakset ja ota liha talteen. Pane hummeri keittoon ja kuumenna.

6. Mausta keitto tomaattisoseella ja viinillä. Lisää tarvittaessa suolaa

Voit tarjota kalan erilliseltä lautaselta syötäväksi haarukalla ja veitsellä tai nostaa hiukan kalaa ja hummeria ja kaataa lientä päälle.

Tarjoa lisäksi vaaleaa leipää, tai nosta keittolautaselle viipale paahtoleipää.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216982
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net