|
|
|
 | Kainuulainen kalakeitto
- noin 1 kg kalaa, lohta, siikaa tai madetta
- 4 isoa perunaa (8 dl kuutioita)
- 1 l vettä
- 2 rkl ruisjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 sipuli
- 10 maustepippuria
Lisäkkeeksi:
- voisulaa
- silputtua sipulia
- silputtua tilliä
VALMISTUS:
1.Perkaa kala, ellei kalakauppias ole tehnyt sitä valmiiksi. Paloittele kala. Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli.
2.Vatkaa ruisjauhot kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi hämmennellen. Lisää
suola, pippurit ja sipulisilppu.
3.Keitä noin kymmenen minuuttia ja lisää kalapalat.
4.Keitä vielä toiset 10 minuuttia eli kunnes keitto on kypsää.
5.Tarkista maku ja tuo tarjolle voisulan ja sipuli- ja tillisilpun kanssa.
Tarjoa lisänä ruisleipää.
|  |
|
|
|
|
2668650 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|