|
|
|
 | Kakavia soup - sekakalakeitto Ruokakulttuurimatkalla Kreikassa sain tilaisuuden maistaa Heraklioon viehättäväl-lä saarella sikäläistä kalakeittoa. Sen kerrottiin tehdyn seuraavista aineista ja seuraavalla tavalla:
KAKAVIA SOUP –sekakalakeitto
- 1 litra raikasta vettä
- 200 g välimeren ahvenfileetä
- 200 g tonnikalafileetä
- 200 g miekkakalafileetä
( Suomessa käytämme suomalaisia kaloja, esim. ahven, kuha, hauki)
- 100 g tomaattimurskaa
- 200 g bataattia
- iso sipuli
yrttisilppua, lehtipersiljaa, timjamia, oreganoa, kurkumaa ja pippuria.
Tehdään näin:
Pilko ensin bataatti ja sipuli ja freesaa ne tilkassa öljyä, lisää tomaatti-
murska ja mausteet. Pyörittele hetki varoen polttamasta, lisää sitten vesi ja hauduta melko kypsiksi. Lisää kuutioidut kalat ja keitä lievällä lämmöllä viisi minuuttia.
Tarkista maku ja mausta suolalla syöjien mieltymysten mukaan.
Patonkia tai rapeaa valkosipulileipää pöytään ja ei kun syömään.
Wiljam Pyy
|  |
|
|
|
|
2672182 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|