|
|
|
 | Kala-riisikeitto (4 – 6 annosta)
- 6 – 8 salotti- tai pikkusipulia
- 1 fenkoli
- 1 puserrettu valkosipulinkynsi
- 2 rkl voita
- 2 dl valkoviiniä
- 5 dl kalalientä
- 1 tölkki (400g) tomaattimurskaa
- 2 dl kermaa
- 1 dl silputtua tilliä
- ½ rkl persiljaa, timjamia, rakuunaa
- 400 g turskafileetä
- 400 g punakampelafileetä
- suolaa
- 1 tölkki (225 g) simpukoita
- 1 dl keitettyä riisiä
1.Kuori ja lohko sipulit. Halkaise fenkoli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
2.Paista sipulia, fenkolia ja valkosipulia rasvassa.
3.Lisää viini, kalaliemi ja tomaattimurska. Hauduta kannen alla 15 min.
4.Lisää kerma, tilli ja yrttimausteet.
5.Leikkaa tällä välin kalafileet pienemmiksi paloiksi ja mausta ne kevyesti suolalla.
6.Lisää kalat ja simpukat liemeen ja keitä hiljalleen n. 5 min.
7.Lisää keitetty riisi ja anna sen kuumentua kunnolla.
|  |
|
|
|
|
2664365 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|