|
|
|
 | Nuottarannan soppa
- 1 kg perunoita
- 1 kg haileja (tai pieniä ahvenia)
- 1 iso sipuli
- 1 rkl suolaa
nokare voita
1.Perunat kuoritaan, huuhdellaan ja laitetaan kokonaisina, mieluimmin pyöreäpohjaiseen rautapataan. Kalat päällimmäiseksi ja vettä juuri niin paljon, että ne peittyvät. Suola ripotellaan päälle.
2.Pata asetetaan avotulelle rautakivien väliin tai tuoreen kepin päähän. Kun soppa alkaa kiehua, otetaan sakka pois, tarkistetaan suola ja lisätään keittoon siivuiksi leikattu sipuli.
3.Keitto saa kiehua niin kauan, että liemi on melkein kokonaan kuivunut.
Lisätään voi ja annetaan vielä kiehua aivan kuivaksi.
Nuottarannan soppa on perinneruokaa Kuutsalosta. Ohjeen laati Kymin
Marttayhdistyksen pitkäaikainen emäntä ja jäsenemme Terttu Tiihonen. Hän myös muistuttaa, että tulen pitää olla kova, muuten ei sopasta tule hyvää.
Ohjeessa haili on kilohaili, joka on yksi Suomen lahdessa runsaana elävä
silakkaa pienempi kala. Se on erityisesti virolaisten paljon troolaama.
Kilohailista valmistetaan maustekalaa sekä anjovista.
|  |
|
|
|
|
2664361 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|