Puna-ahvenseljanka Tämä erinomainen kalakeitto on valmistettu pakastetusta puna-ahvenesta
sekä omasta päästä. Seljankan siitä tekevät suolakurkku ja smetana.
puna-ahven pakaste (400 g)
1 L kalalientä
1 pss pakastejuureksia
1 pieni tölkki tomaattipyreetä
3 kookasta valosipulin kynttä
1 pieni purkki smetanaa
tilliä
Tämä ruoka maistui teini-ikäiselle kuopukselleni Lotalle.
Ota pakaste puna-ahven paketti pehmenemään jääkaappiin pakkauksen
ohjeen mukaisesti (kolme tuntia ennen aiottua valmistamista).
Paloittele vielä jähmeä ”punkku” (kalakauppiasslangia) kookkaiksi kuutioiksi,
laita kasari liedelle, pohjalle tilkka öljyä ja kalapalat kasariin.
Lisää joukkoon pakastejuurekset ja kumoa päälle tomaattipyree.
Kiehauta eri kattilassa kalaliemi.
Kumoa hetken kuluttua kalaliemi kalojen ja juuresten päälle. Anna kiehua
loivasti 15 minuuttia. Maista pakastejuuresten kypsyys.
Lisää joukkoon kuutioitu suolakurkku ja puristetut valkosipulin kynnet. Maista
suolaisuus.
Keittoon kannattaa lisätä tilli annoslautasille, koska kaikki ruokailijat eivät ehkä pidä tillistä. Samoin smetana. Puna-ahven seljanka maistuu hyvältä rehellisen ruisleivän kanssa.
Ravintosisältö (100g):
Energiaa 444 kj (106 kcal)
Proteiinia 18,3 g
Hiilihydraatteja 0 g
Rasvaa 3,5 g