Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Bouillabaisse   • Kainuulainen kalakeitto   • Kakavia soup, sekakalakeitto   • Kalakasviskeitto   • Kalakeitto (savolainen, perinteinen)   • Kala-riisikeitto   • Kalastajankeitto   • Kirkaslieminen lohikeitto ja Lapinpuikulaperuna   • Madekeitto   • Nuottarannan soppa   • Reilu madekeitto   • Saaristolaiskeitto   • Savukalasoppa   • Silakkakeitto   • Merenviljakeitto   • Rukiinen lohisoppa   • Kalakeitto majoneesin kera   • Puna-ahvenseljanka   • Ranskalainen kalakeitto   • Kirjolohi-kookoskeitto   • Kainuulainen lohikeitto   • Bergeniläinen kalakeitto   • Muikkukeitto   • Vuorineuvoksen sipulikeitto ahvenista   • Lohikeitto kirkkaassa liemessä   • Vihreä kalakeitto   • Saksalainen kalakeitto   • Juustoinen siikakeitto   • Ohtakarin siikavelli   • Lohi-kasvis-keitto   • Kookos-kasvis-lohikeitto   • Muikkukeitto 2 
Puna-ahvenseljanka
Tämä erinomainen kalakeitto on valmistettu pakastetusta puna-ahvenesta
sekä omasta päästä. Seljankan siitä tekevät suolakurkku ja smetana.


  • puna-ahven pakaste (400 g)
  • 1 L kalalientä
  • 1 pss pakastejuureksia
  • 1 pieni tölkki tomaattipyreetä
  • 3 kookasta valosipulin kynttä
  • 1 pieni purkki smetanaa
  • tilliä


Tämä ruoka maistui teini-ikäiselle kuopukselleni Lotalle.

  1. Ota pakaste puna-ahven paketti pehmenemään jääkaappiin pakkauksen
    ohjeen mukaisesti (kolme tuntia ennen aiottua valmistamista).
  2. Paloittele vielä jähmeä ”punkku” (kalakauppiasslangia) kookkaiksi kuutioiksi,
    laita kasari liedelle, pohjalle tilkka öljyä ja kalapalat kasariin.
  3. Lisää joukkoon pakastejuurekset ja kumoa päälle tomaattipyree.
  4. Kiehauta eri kattilassa kalaliemi.
  5. Kumoa hetken kuluttua kalaliemi kalojen ja juuresten päälle. Anna kiehua
    loivasti 15 minuuttia. Maista pakastejuuresten kypsyys.
  6. Lisää joukkoon kuutioitu suolakurkku ja puristetut valkosipulin kynnet. Maista
    suolaisuus.



Keittoon kannattaa lisätä tilli annoslautasille, koska kaikki ruokailijat eivät ehkä pidä tillistä. Samoin smetana. Puna-ahven seljanka maistuu hyvältä rehellisen ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö (100g):

Energiaa 444 kj (106 kcal)
Proteiinia 18,3 g
Hiilihydraatteja 0 g
Rasvaa 3,5 g


© Heikki Karjalainen
21.1.2007


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2164563
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net