Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Aurajuustokirjolohi   • Herkkukalahyytelö   • Juustoinen uunikala   • Savukalatahna   • Kirjolohta kasvispedillä   • Punaviinissä keitettyä forellia   • Tonttutytön lohipasteija   • Sinikeitetty kirjolohi   • Punainen kirjolohikeitto   • Filoriisinyytit ja sahramikastike   • Yrttikirjolohta   • Uunissa kypsennetty kirjolohi   • Kirjolohisuikalekastike   • Kahden kalan vartaat   • Kirjolohi-munakoisopaistos   • Kirjolohilehikäinen   • Kirjolohiviuhka ja punajuurisuolakurkkukastike   • Savukalamunakokkeli   • Kalapaketti   • Lohimureke   • Kala-äyriäisnavariini   • Kirjolohta sinappikastikkeessa   • Konjakkisuolattu (kirjo) lohi   • Palmikoidut kirjolohinyytit   • Kirjolohi-fenkoli-keitto   • Kalapatee   • Kirjolohipyörykät   • Mutkaton savukalasalaatti   • Savulohipizza   • Kirjolohta valkoviinissä   • Kirjolohi foliossa   • Kylmäsavu-kirjolohi-munakasrulla   • Kala-sienirulla   • Kurkku-piparjuurikirjolohi   • Mantelikala   • Kirjolohimureke   • Kirjolohi ananaskastike   • Kirjolohi yrttikastike   • Kirjolohimureke   • Nopea kirjolohisalaatti   • Savulohi-pinaattisalaatti   • Grillilohta purkissa   • Lohi-sienipiirakka    • Limegraavattu kala   • Foliossa grillatut kirjolohinyytit   • Mehevä uunikirjolohi   • Kirjolohi-mangoceviche   • Maukkaampi savukalatahna   • Grillikirjolohi muurikassa   • Kirjolohihyytelö kylmäsavukirjolohesta   • Mandariinitäytteiset kirjolohirullat   • Maukas kirjolohi-perunagratiini 

Konjakkisuolattu (kirjo) lohi




  • 1 ½ kg:n (kirjo) lohi
  • 3 tl sokeria
  • 2 tl karkeaa merisuolaa
  • 30 valko- tai mustapippuria
  • (10 maustepippuria)
  • noin ½ dl konjakkia
  • nippu tillinvarsia

1. Fileoi lohi. Sekoita sokeri tasaisesti suolaa. Rouhi pippurit huhmareessa karkeaksi rouheeksi.
2. Ripottele 1/6 osa suolasta vadille. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin astiaan. Valele päälle puolet konjakista ja ripottele pintaan 2/6 osa suolasta sekä puolet rouhituista pippureista.
3. Valele toisen kalafileen lihapuolelle loppu konjakki sekä pippurit ja 2/6 osa suolasta. Aseta tillinvarret vadilla olevalle kalalle ja aseta toinen kalafilee päälle nahkapuoli ylöspäin. Ripottele loppu suola pinnalle.
4. Peitä kala voipaperilla tai kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esim leikkuulauta. Pane kala jääkaappiin ja käännä 5-6 tunnin kuluttua niin, että päällimmäinen kala tulee alaspäin.

Tarjoa seuraavana päivänä.

LOHEN FILEERAUS




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475164
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net