Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kuhaa Mannenerheimin tapaan   • Näykkään kuhapata   • Harrin kuha   • Hyytelöity kuha   • Höyrytetty kuhapala purjopedillä   • Kuha Walewska   • Kuhaa kasvispedillä   • Kuhaa Välimeren tapaan   • Mantelikuhaa uunissa   • Paistettua kuhaa à la Mannerheim   • Pariloitua ja paistettua kuhaa   • Pesto-paprika-kuhaa   • Sitruunakuha   • Äyriäis-kuhahyytelö   • Kuhamureke ja mateenmaksa   • Kuorrutettu kuhafilee ja parsasalaatti   • Äidin kuhaherkku   • Kuhaa à la Russe   • Uunikuhaa sienien kera   • Setsuanin kalafileet   • Sitruuna- ja oliivikalaa   • Kuhaa Madridin tavoin   • Vanamon neljän yrtin kuhaa   • Kalamuhennos kuhasta   • Kultamunakuha   • Basilikakuhaa   • Kuhaa kreivitär Walewska   • Kuhaa Walewska II   • Sienikuha   • Kuhakeitto   • Uunikuha   • Kuhavuoka   • Pariloidut kuhafileet   • Kuhaa uunipannulla   • Kuhaa ja vihanneksia foliossa   • Savukuhafileet, suolakurkku-kaprispyttipannu   • Haperokuha   • Stenwallin kuharuusukkeet   • Kuha Kristoforus   • Rosmarin-curry kuhaa voissa   • Friteerattua kuhaa   • Kuharullia maidossa   • Ranskalainen kalamuhennos   • Kuhaa juusto-herkkusienikuorrutuksella   • Kuha-lohimedaljonki mätikastikkeen kera   • Kuhaa kylmäsavulohen ja hunajakastikkeen kera   • Sandra a la Soto Major   • Tarun terriini   • Kuhafileet Cleopatra   • Taru Stenvallin kuhaa ja terveysperunaa   • Kalapatee (kuha)   • Kuha-banaanirullat   • Kuuma kuha   • Rapukuhaa   • Grillikuha   • Kuhaa kera munakastikkeen   • Kuha-pekonirullat 

Kuha Kristoforus




  • 4 nahatonta kuhafileetä (a` 200 – 250 g)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 2 munaa
  • 6 tuoretta salvian lehteä tai 1 tl murskattua salviaa
  • 50 g voita
    Koristeluun:
  • 4 tomaattia
  • 20 g voita
  • 4 artisokanpohjaa (tölkki)
  • 4 anjovisfileetä
  • 2 kovaksi keitettyä munaa

1. Kuivaa kuhafileet talouspaperilla, ripottele niille sitruunamehua ja jätä varttitunniksi maustumaan.
2. Kääntele fileet ensin suolalla maustetuissa jauhoissa ja sitten salvialla maustetussa vatkatussa munassa.
3. Paista fileitä voissa pannulla kummaltakin puolelta 4 – 5 minuuttia ja siirrä ne sitten lämmitetylle tarjoiluvadille.
4. Huuhdo tomaatit, tee niihin ristiviilto, pane jokaisen tomaatin päälle voilastu ja grillaa niitä kymmenen minuuttia esikuumennetussa grillissä. Aseta tomaatit kalafileiden ympärille. Pane jokaisen fileen päälle valutettu artisokanpohja ja koristele ne rullaksi käärityillä anjovisfileillä.
5. Kuori ja lohko munat ja aseta lohkot kauniisti tarjoiluastiaan.

Tarjoa lisäksi voi tai tilliperunoita ja sikurisalaattia sekä juomaksi kevyttä valkoviiniä.
Lähde: Kalaherkut 1991



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2404516
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net