Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalamestarin kalaliemi   • Kalaliemikastike   • Kalaliemi 2   • Peruskalaliemi à la Wiljam   • Kalaliemi (Keittiömestarit) 

Kalamestarin kalaliemi



Kaikki mitä kalasta jää sen prosessoinnin ja ruoaksi valmistamisen jälkeen luokitellaan ongelmajätteeksi. Kalaliemi on järkevä tapa hyödyntää fileerauksesta jääneet kalan päät ja ruodot.
Kalaliemeen voidaan käyttää kuhaa ja siikaa, mutta pikkukalatkin sopivat. Mikäli liemeen käytetään punalihaista kalaa, on lopputulos hieman sameampi.

Kalaliemeen tarvitset:
N. kilo kalan ruotoja ja päitä, joista on kidukset poistettu,
1 –3 sipulia lohkoina,
1 keskikokoinen
porkkana paloina,
muutama tillin ja persiljan varsi,
maustepussi, jossa on noin 10 valkopippuria, noin kymmenen maustepippuria sekä 2 murskattua laakerinlehteä,
ripaus merisuolaa ja
vettä.

Huuhtele ruodot ja pää huolellisesti kylmän juoksevan veden alla. Laita kala ja kasvikset kattilaan, lisää suola, mausteyrtit ja maustepussi, jonka olet valmistanut sideharsosta ja sitonut kiinni langalla. Lisää päälle kylmää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Kuumenna hitaasti ja kerää pinnalle muodostunut vaahto pois. Kiehuta sekoittamatta hellällä lämmöllä 45 minuuttia.
Nosta tämän jälkeen kattila kannella peitettynä syrjään vetäytymään noin varttitunniksi. Nostele kauhalla liemi siivilän läpi kulhoon, jonka päällä on sideharsosuodatin. Älä sekoita lientä.

Näin tehden sinulla on kirkas liemi, jota jotkut ovat pakastaneet esimerkiksi kaupassa myytäviin jääpalapusseihin.

Kannattaa kokeilla!




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2728864
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net