Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalamestarin kalaliemi   • Kalaliemikastike   • Kalaliemi 2   • Peruskalaliemi à la Wiljam   • Kalaliemi (Keittiömestarit) 
Kalaliemi 2
Kalaa perattaessa ja fileoitaessa syntyvät tähteet on aina syytä ottaa talteen. Jos kala perataan kaupassa, perkaustähteet voi pyytää mukaansa kotiin. Niistä saa keittämällä hyvän liemen, jota voi käyttää kastikkeen pohjaksi tai pienten kalafileiden keittämiseen. Säästä myös kalaa keitettäessä muodostuvan liemi. Siinä on paljon ravinto- ja makuaineita. Keitä kalaliemi kokoon tiivisteeksi ja pakasta se pienissä erissä ellet tarvitse kaikkea kerralla.

n. ¾ litraa n. 1 kg yhden tai useamman kalan perkaustähteitä
1½ l vettä
2 tl suolaa
4 valkopippuria
1 sipuli viipaleina
1 – 2 persiljanoksaa

Huuhdo kalanperkeet kylmässä vedessä ja nosta ne tilavaan kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä kokoon, kunnes määrästä on puolet jäljellä. Näin maku voimistuu ja paranee.
Voit käyttövaiheessa halutessasi maustaa liemen valkoviinillä tai vermutilla.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2728854
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net