Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalamestarin kalaliemi   • Kalaliemikastike   • Kalaliemi 2   • Peruskalaliemi à la Wiljam   • Kalaliemi (Keittiömestarit) 

Peruskalaliemi à la Wiljam



Yhdenkin kalan ruoto ja pää riittävät kalaliemeen.
Kaadetaan kattilaan kylmää vettä ruotojen päälle niin, että ne peittyvät. Sekaan lisätään pieni sipuli, pieni porkkanapala, purjon vihreää osaa, muutama pippuri, laakerinlehti ja merisuolaa.
Noin kilosta eri kalalajeista koostuvista ruodoista tulee täyteläisempi. Muista hyödyntää liemeen myös kalojen päät, evät ja nahat. Poista päistä kidukset.

Kattilaan pilkotaan 3 sipulia, vaaksan verran purjosipulirenkaita,
100 g porkkanaa, 1 rkl mauste- ja valkopippuria, pari laakerinlehteä ja 1 rkl merisuolaa ja vettä niin, että ruodot peittyvät.
Kun keitos alkaa kiehua, siirretään kattila hellan reunalle lämpöä vähentäen hiljaa hymyilemään 45 minuuttia.
Itse en kuori arvokasta valkuaisvaahtoa pois vaan siivilöin liemen tiheän siivilän ja harson läpi. Yleensä ohjeissa kehotetaan vaahto kuorimaan, mutta mielestäni se on turhaa koska liemeen kuitenkin lisätään kermaa.

27.1.2003 Wiljam Pyy
(Ohje on kopioitu Kalasta ruokaa –kurssikansiosta).




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2728812
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net