Grillatut lohikyljykset
- 4 tuoretta lohi- tai kirjolohikyljystä a`250g
- 2 rkl sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria
- 1 iso sipuli, nippu persiljaa
- 5 rkl rypsiöljyä
- 1 sitruuna
Anjovisvoi:
- 75 g voita
- 2 tl hienonnettua anjovista
1. Kuivaa lohikyljykset talouspaperilla, ripottele niille sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria ja nosta ne kulhoon.
2. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, silppua persilja, mutta jätä osa koristeeksi.
3. Peitä lohikyljykset sipuliviipaleilla ja sirottele niille persiljasilppua, kaada päälle öljyä ja pane kala jääkaappiin vetäytymään. Kääntele kyljyksiä silloin tällöin.
4. Ota ne parin tunnin kuluttua pois marinadista, kuivaa talouspaperilla ja grillaa valmiiksi kuumennetussa grillissä kummaltakin puolelta 6-8 minuuttia. Sivele grillauksen aikana pintaa useita kertoja öljyllä.
5. Nosta lohikyljykset lämpimälle tarjoiluvadille ja aseta niiden päälle anjovisnapit.
(75 g voita ja 2 tl anjovissosetta hierotaan tahnaksi).
Koristele persiljalla ja sitruunalohkoilla ja tarjoa tilliperunoiden, salaatin ja kevyen punaviinin kera.
|
|