|
|
|
 | Lohivartaat
- 1 (800 g) kirjolohifilee
- 2 limettiä
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl sitruunapippuria
Couscous:
- 21/2 dl täysjyväcouscousia
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl sitruunapippuria
- 1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kolme juustoa
- 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja lohkoina
- 11/2 dl tuoretta korianteria tai sitruunamelissaa
- 1 limetti
Liota puisia grillivarrastikkuja vedessä vähintään 1 tunti. Leikkaa fileet pituussuunnassa neljään osaan. Puolita viipaleet. Lohko limetit 8 osaan. Pujota kalapalat vartaisiin siten, että jokaiseen taitokseen tulee limetin lohko. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä vartaat uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 15 min tai kunnes kalat ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa couscous. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri ja couscous. Sekoita. Nosta levyltä. Anna hautua 5 - 7 min kannen alla.
Lisää ruokakerma, tomaatit ja puolikkaan limetin mehu (n. 2 rkl) couscousin joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita. Lisää 1 dl hienonnettua yrttiä. Kaada couscous lämmitetyn tarjoiluvadin keskelle ja lohivartaat reunoille. Koristele limetin lohkoilla ja lopuilla yrteillä.
Lähden: Valio
|  |
|
|
|
|
2416331 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|