|
|
|
 | Kahden kalan seljanka
- 2 porkkanaa
- pala selleriä
- 2 palsternakkaa
- 5 – 6 perunaa
- 1 sipuli
- 2 – 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl timjamia
- kaksi kokonaista mauste- tai mustapippuria myllystä
- 1 laakerinlehti
- 1½ l kalalientä
- n. 2 dl paseerattua eli sileää tomaattimurskaa
- 250 g ruodotonta lohifileetä
- 250 g siikafileetä
- mauste- ja suolakurkkua
- oliiviviipaleita
Lisäksi:
- smetanaa
1. Kuori ja paloittele juurekset ja perunat jämptin kokoisiksi kuutioiksi tai viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kiehauta kasvikset perunoita lukuunottamatta öljyssä kattilan pohjalla.
Lisää mausteet, tomaattimurska ja kalaliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja lisää perunat. Keitä niin kauan kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3. Paloittele kalafileet lusikkapaloiksi ja lisää keittoon. Keitä keskilämmöllä
pari minuuttia. Lisää keittoon lopuksi maustekurkkukuutiot ja oliiviviipaleet.
Pane kansi päälle, nosta kattila pois liedeltä ja anna makujen vielä tekeytyä
hetki, ennen kuin tarjoat keiton smetanan ja paahdetun ruisleivän kera.
24.11.03
|
|  |
|
|
|
|
2415770 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|