|
|
|
 | Lämmin keitetty lohi
- 11/4 kg lohta
- 1½ l vettä
- 2 rkl hienoa suolaa
- 3 tillinoksaa
- (1 sipulinviipale)
- sitruuna
- tilliä
- salaattia
On syytä tähdentää, että pääpuoli on lohen paras ja rasvaisin osa.
1. Kalapala perataan ja huuhdotaan hyvin. Sitä keitetään mausteiden
kera 25 – 30 minuuttia hiljaisella tulella, niin että vesi tuskin poreilee.
Mikäli vesi alkaa kiehua, on lisättävä muutama lusikallinen kylmää vettä ja lämpöä säädettävä pienemmälle. Jos lohi kiehuu liian kauan,siitä tulee kuivaa. Lohi saa olla liemessään 15 minuuttia.
2. Selkäruoto ja muut ruodot poistetaan hellävaroen ja kala järjestetään vadille nahkapuoli päällepäin Sitten se koristellaan sitruunanviipaleilla, tillinoksilla ja salaatinlehdillä. Kastikkeena käytetään hollantilaista tairapukastiketta.
26.11.03
|
|  |
|
|
|
|
2190703 |
|
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
|
|