Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Madepaisti (Jaakko Kolmonen)   • Elsen mademuhennos   • Juustomadepaistos   • Katalonialainen made   • Kekkosen madekeitto   • Made savolaisittain   • Madekeitto (Jaakko Kolmonen)   • Madekääryleet   • Mademuhennos   • Paistettu made valkoviinissä   • Mademuhennos II   • Maderuukut   • Mateenpäitä Sailon tapaan   • Madegratiini äyriäisten kera   • Kermamade I   • Made a`la bourguignonne   • Paistettua madetta parsan kera   • Matiaksen madekeitto   • Kermamade   • Bulevardin madekeitto   • Maderuusukkeet   • Paistettu made ja kapris-kananmunakastike   • Paistettua madetta Florentine   • Savustettua mateen maksaa, metsäsienirullaa ja maitokastiketta   • Madesoppaa ulkomaalaisittain   • Kainuulainen madekeitto (UKK)   • Maderuukku   • Martin madetta   • Paulin paistettu made   • Savustettu made   • Madekeitto (H.S. kuukausiliite)   • Mateita ja blinejä   • Madetta punaviinikastikkeessa   • Kalaseljanka mateesta ja kuhasta   • Madepyörykät   • Kekkosen madeliemi   • Muhennettua madetta   • Mademuhennos (Mysi Lahtinen) 

Maderuukut




(Annos neljälle henkilölle)

# nyljetty made
# 1 sipuli
# 7 – 10 kokonaista pippuria
# noin litra vettä kalan koosta riippuen
# ripaus suolaa

Kala leikataan kahteen osaan, pannaan kattilaan ja lisätään vettä niin, että
se juuri ja juuri peittyy. Mukaan myös paloiteltu sipuli ja mausteet sekä
mateenmaksa, joka voidaan myöhemmin käyttää blinien lisäkkeenä. Keitetään miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää. Kalapalat nostetaan kattilasta, jäähdytetään ja irrotetaan ruodosta isoina paloina. Liemi säästetään muhennosta varten.

MUHENNOS
# 1 iso porkkana kuutioituna
# saman verran kuutioitua palsternak-nakkaa, selleriä, sipulia, purjoa ja
perunaa
# 1 rkl etikkaa
# 1 rkl raastettua piparjuurta
# 1 rkl voita
# 3 rkl vehnäjauhoja
# 2 – 3 rkl smetanaa
# kalaliemi

Sulatetaan voi kattilassa. Freesataan siinä kuutioidut juurekset, lisätään freesausvaiheessa etikka ja piparjuuri. Lisätään vehnäjauhot, kaadetaan kalaliemi päälle ja haudutetaan kypsäksi. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa ja pippuria. Smetana lisää muhennoksen täyteläistä makua, mutta paastoaikana
sitä ei käytetä.
Muhennos annostellaan ruukkuihin, sen jälkeen matikkapalaset ja päälle ripotel-laan tillihakkelusta. Ruukut peitetään vehnäjauhotaikinakannella, jonka voi tehdä veteen, olueen tai vaikkapa maitoon. Nesteen ohella taikinaan tarvitaan nokare hiivaa, vehnäjauhoja ja suolaa. Taikinan tulee jäädä melko pehmeäksi mutta silti irtautua hyppysistä. Levitysvaiheessa taikinassa ei saa näkyä jauhoja, sillä muuten kannesta ei tule tiivistä.
Ruukut paistetaan uunissa 200 asteessa varttitunnin verran.

Alueuutiset 11.02.1998/ Galleria Hariton, Hariton Tuukkanen.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2406546
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net