Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Merikrotti ja sienikastike   • Merikrottia uunissa (Valencia)   • Merikrottia persikalla   • Grillattua merikrottia   • Paistettua kissakalaa tai merikrottia   • Merikrotti pippurikermassa 

Merikrotti pippurikermassa




  • 4 viipaletta merikrottia (a`200 g)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 60 g voita tai ½ dl öljyä
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 tl viherpippuria murskattuna
  • 40 g voita

1. Taputtele merikrottiviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Pirskota pintaan sitruunamehua ja jätä varttitunniksi vetäytymään. Ripottele sitten kalapaloille suolaa, kääntele kalapalat jauhoissa ja paista voissa tai öljyssä molemmilta puolilta 6 – 8 minuuttia, eli kunnes palat ovat kullankeltaisia.
2. Ota palat pannulta ja pidä ne lämpiminä. Sekoita pannulta jääneeseen paistoliemeen kerma, lisää viherpippuri ja keitä kastiketta hiukan kokoon. Lisää vähitellen voi ja vatkaa se kastikkeen joukkoon. Kaada kastike kalapalojen ympärille ja tarjoa patongin tai persiljavoiperunoiden sekä tuoreen salaatin kera.
Juomaksi sopii kevyt punaviini.

Lähde: Kalaherkut 1991



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2403883
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net