Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Savolainen muikkupaistos   • Eemelin muikkukasari   • Haudutetut muikut   • Hiilimuikut   • Kukkakaali ja savumuikut   • Muikea muikkusardiini   • Muikkukalaa possun kera   • Muikku-perunapiirakat   • Muikkuserpa   • Murumuikut   • Muikkupatee   • Paistetut muikut   • Savujuustomuikkukeitto   • Savumuikkukeitto   • Savustetut muikut   • Sienestäjän savumuikut   • Suolamuikut   • Syksyinen muikkukeitto   • Tomaattimuikut à la kippari   • Kitkan viisaat frityyrissä   • Muikea muikkusäilyke(EU)   • Miikkulaisen muikkulaatikko   • Muikkukäristys   • Purkitettua muikkua   • Rantakala kymmenelle   • Savumuikkuterriini ja hillottuja pikkutomaatteja   • Tomaattimuikut   • Nurinpäin paistettu muikkutorttu   • Muikkupata   • Rapeat neulamuikut   • Suolassa halstratut muikut   • Muikkupata Elli-Esterin tapaan   • Marinoidut savumuikut   • Uunipekonimuikut   • Kenkäveron (Mikkeli) Muikkuterriini 

Purkitettua muikkua


I MUIKEA MUIKKUSÄILYKE

Ainesosat:
1 kg tuoreita muikkuja
400 g tomaattimurskaa
4 laakerinlehteä
16 maustepippuria
16 valkopippuria
1 dl tillisilppua
4 tl suolaa
4 tl sokeria
100 g voita



Valmistus:

1. Puhkotut muikut laitetaan merisuolaan yöksi. Huuhdotaan siivilän läpi.
2. Ladotaan kalat puhtaisiin, kuumuutta kestäviin lasipurkkeihin, väleihin
mausteita, tomaattimurskaa. Ei liian täyteen. Suljetaan purkit.
3. Asetetaan purkit vesihauteeseen kylmään uuniin. Uunin lämpö säädetään
120 asteeseen, jossa ne saavat kiehua 4 tuntia ja jäähtyä uunissa tunnin.
(Jäähtyessään muikkusäilykepurkit umpioituvat)
4. Siirretään säilöön +4 asteiseen kylmiöön.



II MUIKKUMAUKAS TOMAATTIKASTIKKEESSA

Tarveaineet:
1 kg pikkumuikkuja
3 rkl merisuolaa
jauhettua valkopippuria myllystä

Marinointi:
Puhkotut muikut annetaan maustua pippurimerisuolaseoksessa 4 tuntia.

Säilömiseen:
4 dl lähdevettä
2 dl viinietikkaa
1 dl sokeria
10 neilikkaa
4 laakerinlehteä
140 g tomaattipyreetä (2 purkkia)
100 g punasipulia
1 dl rypsiöljyä

Valmistus:

1. Ladotaan kalat puhtaisiin, kuumuutta kestäviin lasipurkkeihin, kaadetaan
purkkien pohjalle ja väleihin vedestä, etikasta rypsiöljystä ja mausteista
valmistettua kastiketta ja sipulirenkaita. Ei liian täyteen. Suljetaan
purkit.
3. Asetetaan purkit vesihauteeseen kylmään uuniin. Uunin lämpö säädetään
120 asteeseen, jossa ne saavat kiehua 4 tuntia ja jäähtyä uunissa tunnin.
(Jäähtyessään muikkusäilykepurkit umpioituvat)

4. Siirretään säilöön +4 asteiseen kylmiöön.



Yllä mainitut ohjeet on laatinut Keittiömestari Wiljam Pyy. Niissä on pohjana yhdistykselle alla kerrotun ohjeen mukainen " muikkusardiini".


MUIKEA MUIKKUSARDIINI
1 kg pieniä muikkuja
1,2 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl chiliketsuppia
1 rkl sinappia
3 rkl etikkaa
2 tl suolaa
sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
viherpippureita, rose` pippureita

Kalat perataan ja laitetaan kerroksittain sipulirenkaiden ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin, tiiviskantisiin lasipurkkeihin. Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan. Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.
Purkin laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.
Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.

Ohjeen on yhdistyksellemme lähettänyt Espoolainen kalaruoan ystävä.
Hän kalastaa kesäisin Saimaalla.


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602238
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net