Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Savolainen muikkupaistos   • Eemelin muikkukasari   • Haudutetut muikut   • Hiilimuikut   • Kukkakaali ja savumuikut   • Muikea muikkusardiini   • Muikkukalaa possun kera   • Muikku-perunapiirakat   • Muikkuserpa   • Murumuikut   • Muikkupatee   • Paistetut muikut   • Savujuustomuikkukeitto   • Savumuikkukeitto   • Savustetut muikut   • Sienestäjän savumuikut   • Suolamuikut   • Syksyinen muikkukeitto   • Tomaattimuikut à la kippari   • Kitkan viisaat frityyrissä   • Muikea muikkusäilyke(EU)   • Miikkulaisen muikkulaatikko   • Muikkukäristys   • Purkitettua muikkua   • Rantakala kymmenelle   • Savumuikkuterriini ja hillottuja pikkutomaatteja   • Tomaattimuikut   • Nurinpäin paistettu muikkutorttu   • Muikkupata   • Rapeat neulamuikut   • Suolassa halstratut muikut   • Muikkupata Elli-Esterin tapaan   • Marinoidut savumuikut   • Uunipekonimuikut   • Kenkäveron (Mikkeli) Muikkuterriini 

Hiilimuikut




Kilo tuoreita muikkuja puhkotaan ja huuhdellaan nopeasti raikkaalla vedellä sekä valutetaan.
Asetellaan muikut halsteriin tai uuniritilälle ja suolataan jauhamalla kaloille merisuolaa myllyllä. (Kannattaa pensselöidä ruokaöljyllä halsteri. Ei kala tartu kiinni.)
Retkiolosuhteissa muikut voi hiillostaa nuotion hiilloksella, kesähuvilalla sen voi tehdä hiiligrillin kuumuudessa. Kaupungissa hiillostuksen voi tehdä myös tulikuumalla keittolevyllä.
Käännellään muutama minuutti molemmin puolin niin, että kalojen pinnnalle muodostuu kaunis hiillostettu pinta.
Lisukkeeksi muikut voi maustaa kermaviilin curryn ja sitruunamehun sekoituksella.
Nautitaan uusien tillivoiperunoiden kera.

Keittiömestari Wiljam Pyy




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2112192
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net