Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Savolainen muikkupaistos   • Eemelin muikkukasari   • Haudutetut muikut   • Hiilimuikut   • Kukkakaali ja savumuikut   • Muikea muikkusardiini   • Muikkukalaa possun kera   • Muikku-perunapiirakat   • Muikkuserpa   • Murumuikut   • Muikkupatee   • Paistetut muikut   • Savujuustomuikkukeitto   • Savumuikkukeitto   • Savustetut muikut   • Sienestäjän savumuikut   • Suolamuikut   • Syksyinen muikkukeitto   • Tomaattimuikut à la kippari   • Kitkan viisaat frityyrissä   • Muikea muikkusäilyke(EU)   • Miikkulaisen muikkulaatikko   • Muikkukäristys   • Purkitettua muikkua   • Rantakala kymmenelle   • Savumuikkuterriini ja hillottuja pikkutomaatteja   • Tomaattimuikut   • Nurinpäin paistettu muikkutorttu   • Muikkupata   • Rapeat neulamuikut   • Suolassa halstratut muikut   • Muikkupata Elli-Esterin tapaan   • Marinoidut savumuikut   • Uunipekonimuikut   • Kenkäveron (Mikkeli) Muikkuterriini 
Muikkupatee
1 kg muikkuja
170 g pekonia (2 pkt amerikan pekonia)
suolaa
viherpippuria

Perkaa muikut (päät pois), ripottele niille suolaa ja viherpippuria. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka sisäpuolelta pekoniviipaleilla ja lado muikut pitkittäin kauniisti kerroksittain vuokaan, mausteita väliin. Taittele vuoan yli menneet pekoniviipaleet muikkujen peitoksi ja laita vuoka 175 asteiseen uuniin. Kypsennä muikkupateeta kolmisen tuntia ja jäähdytä sitä seuraavaan päivään paistoastiassa.

HUOM!
Koevalmistuksessa muikkupateen todettiin muodostavan nestettä (kalat ja pekoni). Kypsästä Muikkupateesta voi osan ellei kaikkea nesteestä valuttaa pois.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2112225
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net